NAJhoršie vianočné darčeky

Marika Koscelníková | 19. december 2017
NAJhoršie vianočné darčeky

Jasné, Vianoce nie sú o darčekoch. Sú o láske, rodine, pokoji a pohode. ALE priznajme si, že darčeky sú pre každého z nás dilemou a ich výberu venujeme istý čas. Niekto pár hodín, iný pár týždňov... Napriek našej snahe, nie vždy to vypáli dobre.

Chcete vedieť, akým darčekom rozhodne nepotešíte? Tu je zoznam najneobľúbenejších.

Vybrať vianočný darček je problém

Prieskum spoločnosti GFK ukázal, že až 62 percent Slovákov má problém vymyslieť a kúpiť vhodné vianočné darčeky pre svojich najbližších. Približne 20 percent ľudí ich nakupuje týždeň pred Vianocami a ďalších 18 percent ich naháňa v obchodoch na poslednú chvíľu. Zblúdilci v nákupných centrách sú zväčša muži. Ženy si doprajú na nákupy podstatne viac času.

FEJTÓN: Tie najkrajšie VIANOCE
Prečítajte si tiež:

FEJTÓN: Tie najkrajšie VIANOCE

Vo výbere nie sme veľmi originálni a praktickosť víťazí nad kreativitou. Oblečenie, elektronika, kozmetika. Často sa v obálke skrývajú darčekové poukážky, alebo rovno peniaze. Nielen pre dospelých, ale aj pre deti (myslieť si, že dieťa má radosť z 50 eurovej bankovky väčšiu, ako z desaťeurovej bábiky je pomerne jednoduché, ale nie je to tak).

nevhodné vianočné darčeky

Napísať vianočný list želaní, nie je zlé

V mnohých rodinách funguje vianočný zoznam želaní. Takto sa dá elegantne vyhnúť trápnej situácii z nevhodného darčeka, alebo rovnakého darčeka. “Wishlisty“ sú v zahraničí tradíciou, u nás už tiež pomaly dostávajú svoj priestor. V podstate ide o obdobu listov pre Ježiška, takže prekvapenie zostane prekvapením, aspoň pokiaľ ide o deti.

Vianočné darčeky, ktoré nepotešia

MUŽI:

1. Na prvom mieste sú to papuče. No dobre, dedko sa možno poteší teplým huňatým papučiam, ale citlivejšieho štyridsiatnika nimi môžete aj uraziť.

2. Druhé miesto podľa prieskumov obsadil prípravok proti vypadávaniu vlasov. Či už šampón, ampulky, výživového doplnky...tadiaľto cesta k chlapovmu srdcu nevedie! Kúty nespomínajte, začínajúca plešinka je pre chlapa v strednom veku TABU.

3. Tretie miesto patrí oblečeniu a spodnej bielizni s podivnými motívmi sobov a vločiek. Áno. To sú tie roztomilé svetríky a trenky ladené do červena, ktoré zvyknú mať obchody vo výpredaji alebo ako „ Náš TIP na darček“. Toto nie, dámy. Aj keď predstava vášho Tibora v sobových trenírkach sa vám môže zdať lákavá, NIE.  

vianočné darčeky

ŽENY:

1. Tu je to jednoznačné. Oblečenie. Ženu ale neurazí nevkusný kúsok, ale malý, alebo veľký kúsok. Páni, ak presne nepoznáte veľkosť svojej partnerky, radšej žiadne módne kúsky nekupujte. Predavačka síce môže byť nápomocná, ale všetci vieme, ako vnímate veľké, menšie, najmenšie...Pozor zvlášť pri kúpe spodnej bielizne. Tu by ste mohli spôsobiť ticho v domácnosti minimálne do konca roka.

2. Druhé miesto v najneobľúbenejších darčekoch pre ženy patrí čistiacim a pracím prostriedkom. Tu sa musíme mužov zastať, s týmto nápadom prichádzajú skôr svokry a mamy. Veľké balenie pracieho prášku, ktorý vám nevonia alebo dvojbalenie odstraňovača plesne do kúpeľne nie je rozhodne TOP vianočným darčekom, na tom sa zhodneme.

3. Na treťom mieste je permanentka do posilňovne. Prosíme pánov, aby túto vec nekupovali po predchádzajúcej dohode s manželkou. Mohla by si to zobrať osobne.

DETI:

Maličkým je to v podstate jedno. Stačí TO zabaliť do lesklého šušťavého papiera a akú radosť z toho bude mať...!

Väčší už sledujú, do akej miery boli ich želanie „Z listu pre Ježiška“ naplnené. Platí pravidlo: lacnejšie verzie želaných darčekov urazia. Radšej sa dohodnúť dopredu. U tých prezieravejších sa môžete stretnúť s hláškou: „Mami? Nemôžeš budúci rok nosiť darčeky ty? Ježiško je nespoľahlivý...“

Zásada je, ak máte súrodencov v približne rovnakom veku, kupujte im približne rovnaké darčeky. Nie podľa potrieb, ani podľa zásluh, ale rovnako! Vyhnete sa hádkam a zazeraniu pod vianočným stromom.

Ak ste náhodou už tento rok zabalili jeden zo spomínaných najneobľúbenejších darčekov, pokoj.

Želáme Veselé Vianoce!

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: