Muža skutočne nespoznáte, kým sa s ním nezačnete rozvádzať

Redakcia | 2. január 2024
Muža skutočne nespoznáte, kým sa s ním nezačnete rozvádzať

Mnohé z vás/nás by tento výrok mohli len potvrdiť. Vzťahy sa vyvíjajú a menia v čase. Autorka knihy Moderné macochy konštatuje, že s iným mužom ste sa spoznali, s iným žili a je to už aj iný muž, s ktorým sa rozchádzate.

„Svojho muža som skutočne spoznala až vtedy, keď som sa s ním začala rozvádzať,“ povedala mi Martina, keď sme rozoberali jej zážitky. „Až vtedy som pochopila, o čom hovorila jeho ex. Mala som chuť jej zavolať, vyžalovať sa a povedať jej, že mala pravdu.“

Moderné macochy - unikátny pohľad na súčasné vzťahy

Kniha Moderné macochy je akousi príručkou pre ženy, ktoré sa ocitli v pozícii "druhej ženy". Nastavuje zrkadlo turbulentným vzťahom a situáciám, s ktorými sa patchworkové rodiny stretávajú. Od príbehov, cez psychologické aspekty až ku právnym dopadom. Zora Inka Grohoľová sa nebojí otvárať témy, ktoré trápia ženy na jednej i na druhej strane, rozoberá na drobné vzťahy biologickej matky a "tretieho rodiča" .

"Nastavenie vzťahu a komunikácie medzi vlastnou matkou a macochou je niekedy najvyššia škola diplomacie, tolerancie a sebaovládania. Viedla som rozhovory so ženami na obidvoch stranách barikády, s takými, ktoré partner opustil pre inú ženu, aj s takými, ktoré sa stali novými partnerkami. Všimla som si, že ženy, ktoré stále pociťujú krivdu alebo nenávisť, tým najviac trpia samy. Najradšej by tieto pocity nemali, zbytočne ich to zaťažuje, chceli by sa posunúť ďalej a myslieť na budúcnosť, ale nevedia sa nepríjemných myšlienok a emócií zbaviť," píše Zora Inka Grohoľová vo svojej unikátnej knihe Moderné macochy. 

Ocitli ste sa v tejto pozícii? Potrebujete objasniť niektoré otázky, nájsť cestu či nastaviť hranice? Kniha Moderné macochy bude vašim sprievodcom.

Knihu si môžete objednať TU. 

 

                        MODERNÉ MACOCHY: Spúšťame predpredaj knihy, aká tu ešte nebola!

Zora Inka Grohoľová je aj lektorkou v KLUBE MAMA a ja. Pozrite si videá s touto inšpiratívnou a charizmatickou ženou, ktorá prináša jedinečnú tému MACOCHY originálnym spôsobom.
Videá s témou prepletených rodinných vzťahov, v ktorých ste sa možno ocitli aj vy si môžete pozrieť TU.  

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: