Mária Čírová predstavila nový C-Max a Grand C-Max

Redakcia | 16. február 2011

Značka Ford predstavila dva nové prírastky do rodiny Fordu, ktoré sú určené aj pre slovenské rodiny, dokonca aj pre tie početnejšie.

 

Značka Ford predstavila dva nové prírastky do rodiny Fordu, ktoré sú určené aj pre slovenské rodiny, dokonca aj pre tie početnejšie. Ako správna mama, ocenila Mária Čírová dostatok úložného priestoru nielen pre svoju rodinku s kočíkom, ale aj pre svoju kapelu.

Nový rad s dvomi modelmi od spoločnosti Ford od Europe v segmente MAV – Multi-Acitivity Vehicle, to je 5-miestny C-MAX a 5- alebo 7-miestny Grand C-MAX.

Obidva modely sa vyznačujú kinetickým dizajnom. Majú nové pohonné agregáty s nízkou spotrebou a emisiami CO2. Poteší úplne nový elektronický posilňovač riadenia, tichý chod motorov a funkcie zamerané práve na rodiny s deťmi.

Jasným odlišovacím znakom sú zadné posuvné dvere pri Grand C-MAX-e. Sú veľmi praktické pri manipulácii s autosedačkou a dieťaťom v nej, pri parkovaní vám napr. dieťa neotvorí auto tak, aby oškrelo to vedľa parkujúce. Druhý rad troch sedadiel tohto modelu môžete veľmi rýchlym spôsobom upraviť na dve sedadlá tak, že stredné sedadlo sklopíte a zasuniete do sedadla vedľa. Takto vzniknú 2 maximálne pohodlné sedadlá a navyše, medzi nimi vznikne priestor na prechod do tretieho radu sedadiel, ktoré sú takto prístupnejšie a dostupnejšie. Už nič nemusíte sklápať a presúvať. Vaše deti len prebehnú dozadu vytvorenou strednou uličkou. Sedadlá sú teraz rozložené 2+2+2. Ak máte 4 deti, je to ideálne. Celý koncept sedadiel bol vytvorený až po detailnom výskume so skupinami rodín a ich potrieb.

Veľké množstvo odkladacích priestorov pri deťoch určite využijete. Držiaky na nápoje, na okuliare, na mapu... Za príplatok môžete mať elektricky ovládané detské poistky na zadných dverách, aby ste mali vaše ratolesti vždy pod kontrolou. K tomu dopomôže aj šikovné spätné zrkadielko na zadných pasažierov či výstražný indikátor nezapnutých pásov na zadných sedadlách. Zabudovaná roletka proti slnku vám bude vždy poruke. A vôbec, celý interiér je veľmi príjemný, intuitívny a moderný. Mamičky, ktoré majú vždy plné ruky, potešia elektricky ovládané piate dvere. 

5-miestny C-MAX využíva koncept sedadiel z predchádzajúcej verzie a v druhom rade nájdete tri individuálne sklápacie sedadlá v pomere 40/20/40. Comfort System dovoľuje sklopiť stredové sedadlo a bočné sedadlá posunúť diagonálne smerom dozadu a dovnútra, vznikne tak veľmi pohodlné sedenie 2+2.

Obe vozidlá sú obohatené o nové technológie, ako napr. sledovanie vozidiel v mŕtvom uhle,  parkovací asistent, ktorý vám auto automaticky zaparkuje sám v pozdĺžnom smere, parkovacia kamera, zabudované navigačné systémy, poteší asistent pre rozjazd do kopca. Nový podvozok, pestrý výber motorov a zaujímavé ceny, jednoducho treba vyskúšať. A aby sme nezabudli – za bezpečnosť majú každý po 5***** Euro NCAP.

Tak čo? Vybrali by ste športovejší 5-miestny, alebo štýlový 5- až 7-miestny model?  

Novým modelom C-MAX zahajuje Ford dôležitú globálnu stratégiu ONE Ford, čo znamená, že sa bude predávať rovnaký model na celom svete, do programu sa investovali celosvetové zdroje a výsledkom je viac funkcií a technológií, viac komfortu a pohodlia pre zákazníkov, viac výkonu a nižšia spotrebu paliva.
Viac na http://www.ford.sk

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: