Dieťa vám NIKDY nenahradí partnera

Eva Valentíny | 28. február 2019
Dieťa vám NIKDY nenahradí partnera

Základom rodiny je pár. Ak existuje len prostredníctvom detí, skôr, či neskôr odumrie.

Ona má pocit, že On jej s ničím nepomáha a naďalej si žije svoj "bezdetný" život. On sa sťažuje, že pre ňu prestal ako muž existovať a nezvláda starostlivosť o deti. 

Dieťa je skúškou partnerského vzťahu

Možno sa vám stalo niečo podobné. Mysleli ste si, že vás NIČ nerozdelí a potom prišlo to, po čom ste najviac túžili- vaše malé, voňavé, vytúžené DIEŤA.

Pravdou je, aj tie najlepšie manželstvá čelia problémom, keď sa na scéne objavia deti. Zmenia sa hodnoty, rozdiely začnú byť očividnejšie, spánku je menej, trpezlivosť začína dochádzať, názory na výchovu sa začínajú líšiť a život začne byť chaotický. 

To je realita, s ktorou nič neurobíte. Dôležité je sa v tom všetkom nestratiť. Inak povedané- nestrtiť sa z dohľadu toho, ktorého ste si vybrali na celý život. Nám, mamám sa totiž často stáva, že sme tu oveľa viac pre tých, ktorí sú u nás hosťamiu len na niekoľko rokov. Možno si to dnes neviete predsatviť, ale v ideálnom prípade sa vaše deti približne o 20 rokov osamostatnia ako ľudia, ktorým ste doovzdali všetko, čo ste mohli. 

Vtedy si s manželom môžete otvoriť šampanské a povedať si, že ste túto úlohu spoločne zvládli.

ON a ONA po deťoch

Ak budete úspešná v úlohe matky, príde čas, keď vaše deti nebudú okupovať celé vaše srdce, myseľ, čas, domácnosť. Odídu a prítomnosť, v ktorej vás pohlitili úplne celú, zostane len spomienkou. 

Ak budete úspešná v úlohe manželky, ostane pre vás ON pevným s stálym pilierom života. Budete sa mať na staré kolená s kým zasmiať, komu sa sťažovať a zároveň byť hrdá, že ste "tie decká" vychovali spolu.

Nemeňte poradie vo vašej rodine!
Váš muž má ostať vašim číslom 1- a to pred deťmi aj po nich!      

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: