Detox po sviatkoch: Uvoľnite sa fyzicky aj psychicky

Redakcia | 17. január 2024
Detox po sviatkoch: Uvoľnite sa fyzicky aj psychicky

Cítite na sebe ešte "následky" sviatkov? Nielen na tele, ale aj psychická vyčerpanosť má svoje dlhodobé dôsledky. Nabehnite do pohody, je ten najvyšší čas. Ako na to?

Tohtoročné sviatky sme úspešne zvládli, ale stále sa akosi dávame "dokopy". Toľko príprav, stretnutí, varenia, jedenia, radosti aj náročnejších emocionálnych situácií...
Mamy často samy seba umiestnia na posledné miesto zoznamu priorít. Ako sa však vrátiť k zdravému životnému štýlu a získať späť pocit vnútornej harmónie po hektických dňoch?

Jedným z efektívnych spôsobov je začať s detoxikáciou tela a dopriať mu trochu oddychu. Pozor na extrémy, vždy je lepšie urobiť malé kroky, ktoré sa stanú rutinou, ako nabehnúť na extrémny spôsob stravovania či pohybu. 

Tipy, ako odľahčiť telo a hlavu po sviatkoch

  1. Začnite tým, že si odsledujete denný príjem vody.
    Pitie dostatočného množstva vody pomáha odplavovať toxíny z tela a podporuje optimálne fungovanie orgánov. Či už na to využijete klasický džbán plný vody, litrové šálky čaju, fľaše s minerálkou, zvoľte si to, čo vám vyhovuje najviac a čo si viete odkontrolovať. Bylinky a čaje s detoxikačnými vlastnosťami, ako napríklad zázvorový čaj alebo pestrec, môžu pomôcť zlepšiť trávenie a podporiť detoxikáciu organizmu.
  2. Zahrňte do svojho jedálnička čerstvé ovocie a zeleninu.
    Tieto potraviny sú plné vitamínov, minerálov a antioxidantov, ktoré pomáhajú eliminovať nahromadené toxíny a podporujú zdravú činnosť pečene. Opäť platí, majte tieto zdravé snacky vždy poruke. Zabaľte si ich do práce, nachystajte na stôl a keď budete mať chuť niečo zahryznúť, jablko vám príde vhod. 
  3. Pripravte si výživné jedlo.
    Snažte sa vyhnúť rýchlym jedlám a potravinám s vysokým obsahom tuku. Venujte príprave jedla čas a používajte "skutočné" suroviny, nie polotovary. Zamerajte sa na dostatok bielkovín, vitamínov a minerálov., jednoducho si namixujte v jedle to, čo vaše telo potrebuje a využije vo váš prospech. S týmto nastavením si každé sústo vychutnáte úplne inak. 
  4. Cvičte.
    Nemusíte sa hneď vrhnúť na intenzívny tréning. Začnite s prechádzkami či behom. Zaraďte ich do svojej každodennej rutiny. Pohybová aktivita pomáha zlepšiť cirkuláciu krvi a podporuje elimináciu toxínov cez pot.
  5. Stres môže mať negatívny vplyv na celkové zdravie.
    Nájdite si čas na relaxáciu a zábavu, či už prostredníctvom čítania, meditácie alebo jednoduchých relaxačných cvičení. Doprajte si kúpeľ, rozmaznajte svoje telo príjemnými vôňami.
  6. Doprajte si dostatok spánku.
    Kvalitný spánok je nevyhnutný pre obnovu tela a odstránenie nahromadeného stresu. Zabúdame na tento dôležitý fakt. 

Zmena a to akákoľvek by nemala byť o extrémnych opatreniach, ale skôr o postupných a udržateľných zmenách životného štýlu. Postarajte sa o svoje telo a myseľ, a nájdete cestu k vyváženejšiemu životu. Nezabudnite, že malé kroky môžu viesť k veľkým zmenám.

Toto sa vám z dm drogerie markt môže zísť

Detox po sviatkoch: Uvoľnite sa fyzicky aj psychicky

Mivolis kapsuly Pestrec mariánsky, 30 ks
Výživový doplnok, ktorý udržiava zdravú pečeň. Prostredníctvom obsiahnutého výťažku z pestreca a cholínu prispieva k zachovaniu normálneho fungovania pečene.

alverde NATURKOSMETIK pleťová maska, 30 ml
Účinná, ošetrujúca a mimoriadne príjemná pleťová maska Intensiv s bio levanduľou poskytuje bohatú starostlivosť pre prirodzene sviežu a jemnú pleť. Maska vyhladzuje pokožku a pomáha jej regenerovať. Zloženie s levanduľou z kontrolovaného ekologického pestovania, ako aj s kyselinou hyalurónovou, skvalánom a bakuchiolom zanecháva jemnejší, rovnomernejší a pohodlnejší pocit na pokožke. 

alverde NATURKOSMETIK soľ do kúpeľa, 40 g
Doprajte svojim unaveným nohám relaxačný oddych od každodenného stresu. Vďaka zloženiu prírodnej starostlivosti sa nohy nielen jemne očistia, ale aj zmäkčia mozole. Povzbudzujúca vôňa morskej soli a sviežeho citróna ponúka príjemný zážitok z vône. 

Balea natural beauty olejový píling, 300 g
Bohatý olejový píling s bio mandľovým olejom a soľou z Mŕtveho mora rozmazná pokožku tela. Organický mandľový olej a soľ z Mŕtveho mora zbavujú pokožku odumretých buniek kože a vyživujú ju tak, aby bola jemná a pružná. Vegánska receptúra sa postará o to, aby pokožka zostala ošetrená, vláčna a zrevitalizovaná. Až 91 % použitých zložiek olejového pílingu má prírodný pôvod. 

Mivolis bylinno – ovocný čaj, 20 ks
Vychutnajte si šálku čaju s lahodnou ríbezľovou chuťou a zinkom. Zinok prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom. Ovocná príchuť čiernych ríbezlí osvieži počas dňa. Čaj môžete podávať kedykoľvek počas dňa, na akúkoľvek príležitosť, samotný či dochutený medom a citrónom.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: