ŠOKUJÚCE: až v 38. týždni zistila, že je tehotná!

Mgr. Zuzana Paprskárová | 28. júl 2017
tehotenstvo, nečakaný pôrod, novorodenec, pôrodnica, treťorodička

Zriedkavo sa v médiách objavia prípady nečakaných, prekvapivých pôrodov mamičiek, ktoré do poslednej chvíle netušili, že sú tehotné. Spoločnosť má tendenciu okamžite ich odsúdiť. My vám ponúkame reálny prípad mamičky, ktorá sa o svojom tehotenstve dozvedela „náhodou“ v 38. týždni tehotenstva!

Ide skutočne o raritné prípady, no stávajú sa. Väčšinou si v takom prípade predstavíme buď neplnoleté vyľakané dievča alebo jednoduchšiu mamičku, ktorá nevie bežné situácie vyhodnotiť.
Pravdou je, že každá z nás, matiek, to pravdepodobne nedokáže pochopiť. 

Neprehliadnite: 6 dôkazov tehotenstva: A je to na betón!

Je naozaj možné, aby si žena nevšimla očakávanie dieťaťa? Je možné nevšimnúť si stratu cyklu, nárast hmotnosti, rastúce bruško a neskôr, samozrejme, pohyby dieťatka?  A pokiaľ sa naozaj stane, že tehotná žena si to nevšimne, nevšimne si to ani jej okolie? Veď  každá z nás žije v nejakom spoločenstve ľudí, či už rodiny, priateľov, kolegov. Nie je predsa možné, aby boli všetci ignoranti. A čo jej najbližší, manžel?

tehotenstvo, nečakaný pôrod, tehotná, treťorodička

Skutočný príbeh Stephanie

Stephanie má tri deti. Tehotenstvá a pôrody teda už zažila. Kde sa  stala chyba?
Vo veku 37 rokov mala za sebou už tri pôrody, pričom každý jeden bol veľmi komplikovaný a život ohrozujúci. Z toho dôvodu sa rozhodla, že ďalšie dieťa už neprichádza to úvahy. Bol by to priveľký risk. Keď jej najmladšia dcérka dovŕšila 2,5 roka, lekári diagnostikovali Stephanie predčasnú menopauzu.

Čo sa teda naozaj stalo?

Keď Stephanie začala pociťovať silné bolesti žalúdka vystreľujúce do krížov, bola si aj s manželom takmer istá, že ide o žlčníkové kamene. Ihneď sa vybrali do nemocnice.  V tom čase práve Stephanie menštruovala.

Mohlo by vás zaujímať: 13 vecí, ktoré pošepnú, že ste tehotná...

Po absolvovaní vstupných vyšetrení sa dozvedela šokujúcu správu. Nielenže je tehotná, ale je dokonca už v 38. týždni tehotenstva! Onedlho držali v náručí novorodeného synčeka!

tehotenstvo, nečakaný pôrod, tehotná, treťorodička

Malý Shaun má už 9 mesiacov a je najzdravší zo všetkých svojich súrodencov. On ani jeho mama nemali žiadne komplikácie.

Hoci ohlasy po tomto nečakanom pôrode smerujúce na rodinu boli väčšinou negatívne a osočujúce, Stephanie si je istá v jednej veci: „Táto skúsenosť mi ukázala, že veci sa dejú presne tak, ako sa majú diať. Náš syn sa mal narodiť a niekto tam hore vedel, že do rizika ďalšieho plánovaného tehotenstva by sme nešli.  Všetko sa deje z nejakého dôvodu a my sme vďační za nášho Shauna, pre nás bude navždy zázrakom!“

Zdroj: www.babble.com

 

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: