Rok s deťmi: Leto plné zážitkov

Redakcia | 12. júl 2022
Leto plné zážitkov

Príjemné počasie, uvoľnená atmosféra, dni nabité zážitkami. Deti leto milujú. Nemusíte vymýšľať nákladné dobrodružstvá, deťom veľa netreba.

Zapojte fantáziu a spomeňte si na svoje leto, ktoré bolo vždy plné krásnych voňavých spomienok, aj keď ste ho netrávili na Bali.  

Stanovačka 

Noc pod stanom? Skvelý nápad! Ak máte väčšie deti, môžete si vybrať kemp, kde s nimi zakotvíte na víkend, maličké sa potešia aj stanovačke v babkinej záhrade, alebo pri chate. Ak by prišlo k náhlej zmene počasia, alebo nálady, môžete sa v noci schovať do vnútra. Dôležité je pripraviť sa na chladnejšie noci a zabezpečiť si dostatok jedla a pitia. K stanovačke patrí neodmysliteľne aj oheň a opekanie, gitara a repelenty.  

Návšteva hradov a zámkov

Toľko zaujímavých miest máme na Slovensku. Stačí si vybrať a spoznávať našu históriu.   

Náš tip: Prvú nedeľu v mesiaci je vstup do múzeí a galérií zadarmo. Celkovo je počas prvej nedele otvorených bezplatne až 37 výstavných a expozičných priestorov a pracovísk múzeí a galérií po celom Slovensku. Zoznam nájdete TU

Kúpanie

More je more, ale ani prírodné jazerá a vodné nádrže či kúpaliská nie sú na zahodenie. Nezabudnite si nafukovačku, chrániť sa dôkladne pred slnkom a veľa trpezlivosti. S deťmi pri vode musíte byť stále v strehu, ale pozitívom je, že sa poriadne unavia a aj tí najväčší nejedáci vyhladnú. Voda k letu patrí. Najmenším deťom postačí aj nafukovací bazénik na balkóne či záhrade.  S malými deťmi sa radšej vyhnite termálnym vodám, tie deti neznášajú najlepšie, môže dôjsť k prehriatiu organizmu. 

Rok s deťmi: Hráme sa vonku
Prečítajte si tiež:

Rok s deťmi: Hráme sa vonku

Zvieratká

Návšteva ZOO, fariem, bioparkov, gazdovstiev... Celodenný výlet, na ktorý budú deti spomínať. Naučia sa niečo nové o rôznych druhoch zvierat, pohladkajú si (ak to umožňuje prostredie a predpisy) živé zvieratko a strávia pekný deň vonku. Niektoré farmy ponúkajú aj možnosť vyskúšať si výrobu korbáčikov, dojenie či jazdu na koni. Poobzerajte sa po okolí, alebo si vyberte aj vzdialenejšie ZOO, kam pocestujete vlakom. Ďalší zážitok navyše, ak deti nie sú zvyknuté na vláčik.    

Zbierame úrodu a zavárame

Leto je aj o ústach od čučoriedok, marhuľových koláčoch, varenej kukurici a vôni leča. Či už z vlastnej záhrady, alebo od babky, nazbieraných pri samozbere, kúpených na trhovisku - žiadne iné obdobie neponúka toľko čerstvého ovocia a zeleniny.  Nech si ju detí užijú. Zapojte ich do akcie - s vedierkom nech zbierajú s vami úrodu, čistia ovocie a miešajú džem. Toľko zábavy sa dá prežiť spolu aj pri práci. Pre dieťa je zábavou všetko, čo robíte spolu, tak mu dovoľte narobiť trošku neporiadok a usmievať sa šťastím, keď ochutná "svoj" džem pri raňajkách.  

Na krásne leto nemusíte mať plnú peňaženku, poobzerajte sa po okolí a využite, čo vám ponúka príroda a láskavé letné počasie. 

Toto sa vám z dm drogerie markt môže zísť 

 dm drogerie markt

  • babylove slnečná clona s ochranným faktorom 50+, 1 ks
    Je skvelým pomocníkom na všetky typy detských aj športových kočíkov pred silným slnkom. S ochranným faktorom 50+ zachytáva až 98 % nebezpečného UV žiarenia. Upevnenie je veľmi jednoduché.
  • babylove kapsička vodný melón & banán v jablkách, 100 g
    Je vhodná pre dieťa už od jedného roka. Obsahuje 100 % ovocie v bio kvalite z ekologického poľnohospodárstva. Bez pridaného cukru a iných prísad.  Ideálna ako pochúťka na desiatu, olovrant, či po hlavnom jedle alebo na cesty.
  • babylove hracie poháriky, 1 ks
    Balenie pozostáva zo 6 farebných pohárikov a slúži aj ako pomôcka pri rozvoji jemnej motoriky, rovnováhy a kreativity dieťatka. Poskytuje mnohostranné využitie.
  • babylove plienky na plávanie, 12 ks
    Poskytujú vysoký komfort pri nosení vo vode a spoľahlivú ochranu pred pretečením vďaka elastickému materiálu okolo nôh, brucha a chrbta. Extra mäkký, látkový materiál je šetrný k detskej pokožke. Vo vode nenasiaknu a sú vhodné na jednorazové použitie.  Nájdete ich vo viacerých veľkostiach.
  • alverde NATURKOSMETIK detský balzam na opaľovanie OF 50, 150 ml
    Poskytuje vysokú ochranu pred UVA a UVB lúčmi. Obsahuje minerálny UVA a UVB filter. Vďaka vodoodolnému zloženiu je ideálny na plávanie a pôsobí okamžite po nanesení. 
 Kúpite exkluzívne v predajniach dm alebo na mojadm.sk.

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: