Rok s deťmi: Strávte s deťmi čas tvorivo

Redakcia | 16. máj 2022
Rok s deťmi: Strávte s deťmi čas tvorivo

Deti zbožňujú, ak sa s nimi hráme a zapojíme sa do ich aktivít. Pracovať na veciach spolu, tvoriť a pri tom sa rozprávať, spievať si alebo len tak sa baviť o maličkostiach. To sú tie chvíle, ktoré si zapamätajú.

Strávte s deťmi čas tvorivo. Ako na to? 

Odtlačky 

Čo budeme potrebovať? Papier, nožnice, temperové farby, štetce, rozkrojené jablko alebo iné vyrezané tvary, ktoré použijeme na odtlačky.

Štetcom a temperovými farbami nafarbíme naše „domáce pečiatky“ a pritlačíme. Dofarbíme, vyzdobíme a môžeme si opečiatkovať aj celý papier, či domáce zošity. 

odtlačky z jablka

To som ja v životnej veľkosti

Čo budeme potrebovať? Na túto aktivitu potrebuje veľký bal papiera (kúpite v papierníctve, pokojne môže byť aj obalový papier), ceruzky a nožnice. Papier rozložíme na zemi, dieťa si ľahne na zem, obkreslíme obrysy jeho postavy – to isté urobí dieťa, ak si na zem ľahneme my. 

Obkreslené obrysy postavy dokreslíme – oči, ústa, prsty a môžeme ju aj obliecť. Na koniec vystrihneme – rodič pomáha. Ak máte chuť, čas a náladu, môžete takto zväčšniť aj celú rodinu. 

Svietniky zo zaváraninových pohárov 

Čo budeme potrebovať? Zaváraninovú alebo inú sklenenú nádobu, lepidlo v tyčinke alebo tekuté lepidlo, špagát alebo šnúrky, farby na sklo, farebný piesok, zvyšok čipky alebo čokoľvek, s čím si chcete ozdobiť svietnik.
Lampášik alebo svietnik, je to na vás, ako využijete zaváraninový pohár. Väčší či menší, aký len chcete a potrebujete. Fantázii sa medze nekladú. 

Priehľadný pohár natrite tekutým lepidlom a obtočte špagátikom do polovice, prípadne tenším papierom, alebo pomaľujte farbami na sklo, pridajte pár glitrov, trblietok a máte parádu. Dno pohára môžete vysypať farebnými kamienkami a vložiť sviečku. 

Takéto svietniky môžete zavesiť na terasu, alebo dekorovať nimi pekné miesta.

domáci svietnik

Balóny s prekvapením

Túto zábavu budú vaše deti milovať!

Čo budeme potrebovať? Budete potrebovať balóniky tmavej farby a všetky možné príjemné aj menej príjemné vecičky, ktoré schováte do balónika. Aby ste ho mohli naplniť, trošku si ho nafúknite a vložte prekvapenie – sladkosti, alebo správu s odkazom: preskáč na jednej nohe záhradu. Ale balóny môžete naplniť aj menej príjemným prekvapením – vodou, ryžou či múkou. Zaveste ich na strom a dieťa ich paličkou bude praskať. Každý si zoberie prekvapenie, ktoré mu „spadne na hlavu“. 

Alebo už nafúknuté balóny jednoducho pomaľujte farbami a ten, ktorý dlhšie vydrží maliarsky zápal, ten je víťaz!

Toto sa vám z dm drogerie markt môže zísť: 

dm drogerie markt 

  • SauBär jemné tekuté mydlo na ruky Yakari, 250 ml
    So zvlhčujúcimi ošetrujúcimi lipidmi na prírodnej báze poskytuje dôkladné a šetrné čistenie rúk. Vďaka jemnej receptúre chráni pokožku pred vysušením. Obsahuje 95% zložiek prírodného pôvodu vrátane vody. 
  • babylove čistiaci sprej na ruky pre dospelých, 100 ml
    Je skvelým pomocníkom doma i na cestách. Kvalitná receptúra obohatená glycerínom a s antibakteriálnym účinkom zanecháva ruky hladké so sviežou vôňou trópov. 
  • Saugstark&Sicher kuchynské utierky Limited Edition 3x100, 300 útrž.
    Sú extra pevné a mimoriadne nasiakavé. Všestranné 3-vrstvové utierky oceníte pri každodenných činnostiach a sú použiteľné nasucho aj namokro.
  • babylove detský čaj šípka s ovocnou šťavou bio, 200 ml
    Je vhodný pre deti už od 1 roka. Nápoj ponúka príjemný chuťový zážitok, je bez cukru, farbív, konzervačných látok a príchutí. Má praktické balenie so slamkou a je stvorený pre malé detské ručičky. Obsahuje vysoko kvalitné suroviny a preto chutí prirodzene, jemne a ovocne.
  • Profissimo balóny, 35 ks
    Sú ideálnou ozdobou každej detskej oslavy, alebo len tak pre zábavu. V balení sa nachádzajú rôzne farby, ktoré rozveselia interiér či exteriér. Urobte deťom radosť a spestrite im všedný deň balónikmi.
  • dmBio kapsička jablko-banán s celozrnnou špaldou, 100 g
    100% ovocia v bio kvalite  a sladká chuť jabĺk a banánu je vhodná pre vaše dieťa už od 1 roka. Bez pridaných cukrov, koncentrátov ovocných štiav či prídavných látok z mlieka a mliečnych výrobkov.
Kúpite exkluzívne v predajniach dm alebo na mojadm.sk.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: