Dojčenské recepty: Mäsový vývar

Ing. Jana Guráňová | 19. január 2021
Mäsový vývar

Vývar je cenným zdrojom bielkovín a iných živín.

Môžeme ho používať  pri varení iných polievok namiesto vody. Takto jednoducho zvýšime ich výživovú hodnotu. 

Mäsový vývar (6+ m)

Potrebujeme:
  • kuracie alebo morčacie mäso (ideálne z pŕs)
  • koreňová zelenina (mrkva, petržlen)
  • 1 menší zeler
  • 1 kaleráb
  • 1 cibuľa
  • petržlenová vňať
Postup:
Mäso opláchneme a dáme variť do studenej vody. Keď začne vývar vrieť, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, kaleráb a cibuľu. Necháme pomaly vrieť. Čím dlhšie sa vývar varí, tým je kvalitnejší. Po odstavení môžeme pridať petržlenovú vňať, tá by sa už nemala variť.

TIP: Pre menšie dojčatá môžeme vývar podávať vo forme kaše s trochou rozmixovanej zeleniny (mrkva, petržlen). Starším deťom, alebo po zavedení lepku, ho môžeme servírovať s cestovinou.

Viac ako 200 receptov pre dojčatá

Príkrmy podávané po 6. mesiaci majú byť domáce, skutočné jedlo, charakterizované hravosťou a rozmanitosťou. Na pomoc sme vám pripravili zbierku receptov pre deti od 6 mesiacov do 2 rokov. Nájdete ich tu viac ako 200 – tradičných, ale aj tzv. moderných.

Všetky recepty, ktoré v knihe nájdete, môžete pripraviť rýchlo a taktiež si môžete byť istí, že použité suroviny a príprava sú v súlade s odporúčaniami odborníkov. 

Knihu DOJČENSKÉ RECEPTY si môžete objednať v našom e- shope TU

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: