DOJČENSKÉ RECEPTY: Jesenné ovocie zapečené s vločkami
Toto jedlo v kombinácii s mliečnym produktom predstavuje vyvážené raňajky nielen pre deti, ale aj dospelých.
Jesenné ovocie zapečené s vločkami
Potrebujeme:
- 2 jablká
- 2 hrušky
- 1 šálka ovsených vločiek
- 2 PL roztopeného masla ghee
Postup:
1. Ovocie ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na menšie kúsky a vysypeme do menšej zapekacej misky. 2. Ovsené vločky zmiešame s roztopeným maslom a vysypeme na ovocie. Nemiešame, len rukou vločky jemne pritlačíme. 3. Pečieme v rúre 15 – 20 minút pri teplote 150 °C. Takýmto spôsobom môžeme pripraviť rôzne druhy ovocia.
DOJČENSKÉ RECEPTY: Ryžový puding s ovocím
Ako podávame deťom?
- Po zavedení lepku môžeme zmes rozmixovať s trochou vody a podávať ako príkrm.
- Po zavedení mliečnych výrobkov môžeme podávať s trochou bieleho nesladeného jogurtu alebo kefírom.
- Po 1. roku môžeme vločky pred zapečením ochutiť medom a škoricou.
Viac ako 200 receptov pre dojčatá
Príkrmy podávané po 6. mesiaci majú byť domáce, skutočné jedlo, charakterizované hravosťou a rozmanitosťou. Na pomoc sme vám pripravili zbierku receptov pre deti od 6 mesiacov do 2 rokov. Nájdete ich tu viac ako 200 – tradičných, ale aj tzv. moderných.
Všetky recepty, ktoré v knihe nájdete, môžete pripraviť rýchlo a taktiež si môžete byť istí, že použité suroviny a príprava sú v súlade s odporúčaniami odborníkov.