DOJČENSKÉ RECEPTY: Jesenné ovocie zapečené s vločkami

Jana Guráňová | 24. november 2020
Ovocný crumble

Toto jedlo v kombinácii s mliečnym produktom predstavuje vyvážené raňajky nielen pre deti, ale aj dospelých.

Jesenné ovocie zapečené s vločkami 

Potrebujeme:

  • 2 jablká
  • 2 hrušky
  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 2 PL roztopeného masla ghee

Postup:

1. Ovocie ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na menšie kúsky a vysypeme do menšej zapekacej misky. 2. Ovsené vločky zmiešame s roztopeným maslom a vysypeme na ovocie. Nemiešame, len rukou vločky jemne pritlačíme. 3. Pečieme v rúre 15 – 20 minút pri teplote 150 °C. Takýmto spôsobom môžeme pripraviť rôzne druhy ovocia.

Ako podávame deťom?

  • Po zavedení lepku môžeme zmes rozmixovať s trochou vody a podávať ako príkrm.
  • Po zavedení mliečnych výrobkov môžeme podávať s trochou bieleho nesladeného jogurtu alebo kefírom.
  • Po 1. roku môžeme vločky pred zapečením ochutiť medom a škoricou. 

Viac ako 200 receptov pre dojčatá

Príkrmy podávané po 6. mesiaci majú byť domáce, skutočné jedlo, charakterizované hravosťou a rozmanitosťou. Na pomoc sme vám pripravili zbierku receptov pre deti od 6 mesiacov do 2 rokov. Nájdete ich tu viac ako 200 – tradičných, ale aj tzv. moderných.

Všetky recepty, ktoré v knihe nájdete, môžete pripraviť rýchlo a taktiež si môžete byť istí, že použité suroviny a príprava sú v súlade s odporúčaniami odborníkov. 

Knihu DOJČENSKÉ RECEPTY si môžete objednať v našom e- shope TU

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: