Dojčenské recepty: Polievka s (falošnými)kapríkmi
Varíme štedro a s nápadom.
Polievka s kapríkmi (12+ m)
Polievka:
Zeleninový alebo zeleninovo-mäsový vývar.
Tajomstvo kvalitného vývaru spočíva v tom, že jednotlivé suroviny dáme do studenej vody. Keď vývar začne vrieť, stiahneme na mierny plameň a varíme aj niekoľko hodín. Na vývar môžeme použiť rôzne druhy zeleniny (koreňová, karfiol, brokolica, zelené fazuľky). Z mäsa môžeme použiť kuracie alebo morčacie, ktoré sa dá zmixovať do príkrmu.
Kapríky:
100 g hrubej múky, 1 malé vajíčko, 1 lyžica studenej vody, 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate, hladká múka na dosku.
Z múky, vajca, vody a petržlenu urobíme tuhé cesto, rozvaľkáme ho natenko, s formičkou vykrajujeme malých kapríkov, necháme trochu oschnúť. Vo vriacej vode ich varíme 7 minút.
Pre menšie deti môžeme do vývaru použiť bezvaječné rezance, v tom prípade je možné podávať od 7. mesiaca.
Viac ako 200 receptov pre dojčatá
Príkrmy podávané po 6. mesiaci majú byť domáce, skutočné jedlo, charakterizované hravosťou a rozmanitosťou. Na pomoc sme vám pripravili zbierku receptov pre deti od 6 mesiacov do 2 rokov. Nájdete ich tu viac ako 200 – tradičných, ale aj tzv. moderných.
Všetky recepty, ktoré v knihe nájdete, môžete pripraviť rýchlo a taktiež si môžete byť istí, že použité suroviny a príprava sú v súlade s odporúčaniami odborníkov.