Zeleninová polievka s knedličkami
Výborná a lahodná zeleninová polievka s domácimi knedličkami.
Suroviny
3 ks mrkvy
300 g karfiolu
1 bal. mrazeného hrášku (v sezóne použite čerstvý)
200 g ružičkového kelu
1 kaleráb
1 l vody alebo zeleninového vývaru
2 PL masla
petržlenová vňať, pažítka a soľ
NA KNEDLIČKY:
1 PL masla
3 PL detskej krupice
1 vajce
soľ
Postup
Kaleráb očistíme a nakrájame na kocky. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Karfiol rozdelíme na menšie ružičky. Všetku zeleninu opečieme na masle.
Posolíme, zalejeme vývarom alebo vodou a uvedieme do varu.
Teplotu znížime a na miernom ohni pomaly varíme.
Pripravíme si knedličky: v miske zmiešame detskú krupicu s maslom a vajcom. Ochutíme soľou. Z cesta pomocou kávovej lyžičky formujeme knedličky, ktoré hneď dávame do polievky a povaríme asi 7 minút. Hotovú polievku dochutíme soľou, petržlenovou vňaťou a pažítkou.