Famózny tekvicový guláš
foto: istockphoto.com
Ide to aj bez mäsa! A ako chutne...
Suroviny
- 1 tekvicu hokkaido,
- 3 veľké cibule,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 konzervu sterilizovanej fazule,
- 1 papriku,
- 1 paradajku,
- 1 PL červenej mletej papriky,
- 1 KL mletého korenia,
- 1 KL majoránu,
- 2 PL oleja,
- soľ,
- vodu podľa potreby
Postup
Tekvicu umyjeme a rozkrájame na kocky spolu so šupkou. Cibuľu nakrájame nadrobno spolu s cesnakom. V hrnci rozpálime olej a pridáme cibuľu spolu s cesnakom. Necháme pražiť asi 5 minút. Potom pridáme tekvicu, podlejeme trochou vody a chvíľu dusíme. Pridáme mletú červenú papriku, čierne mleté korenie, premiešame a pridáme na kúsky nakrájanú papriku.
Asi po 10 minútach pridáme nakrájanú paradajku a sterilizovanú fazuľu spolu s nálevom. Všetko spolu povaríme ešte asi 10 – 15 minút. Nakoniec dochutíme majoránom a soľou. Podávame s tmavým pečivom.