Famózny tekvicový guláš

mary | 9. október 2018
Famózny tekvicový guláš

Ide to aj bez mäsa! A ako chutne...

Suroviny

  • 1 tekvicu hokkaido,
  • 3 veľké cibule,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 konzervu sterilizovanej fazule,
  • 1 papriku,
  • 1 paradajku,
  • 1 PL červenej mletej papriky,
  • 1 KL mletého korenia,
  • 1 KL majoránu,
  • 2 PL oleja,
  • soľ,
  • vodu podľa potreby

 

Postup

Tekvicu umyjeme a rozkrájame na kocky spolu so šupkou. Cibuľu nakrájame nadrobno spolu s cesnakom. V hrnci rozpálime olej a pridáme cibuľu spolu s cesnakom. Necháme pražiť asi 5 minút. Potom pridáme tekvicu, podlejeme trochou vody a chvíľu dusíme. Pridáme mletú červenú papriku, čierne mleté korenie, premiešame a pridáme na kúsky nakrájanú papriku.

Asi po 10 minútach pridáme nakrájanú paradajku a sterilizovanú fazuľu spolu s nálevom. Všetko spolu povaríme ešte asi 10 – 15 minút. Nakoniec dochutíme majoránom a soľou. Podávame s tmavým pečivom.
 

Fotogaléria