Hráškový krém s mätou

Andy15 | 24. máj 2016
Hráškový krém s mätou

Zelená farba poteší dvojnásobne - bruško i oči. Keď vám dochádzajú nápady, siahnite po hrášku. Zaručene bude všetkým chutiť. Recept je pre 4 osoby.

Suroviny

400 g vylúpaného mladého hrášku
3 PL olivového oleja
1,5 l jemného zeleninového vývaru
2 PL hladkej múky
soľ
štipka mletého bieleho korenia
3 čerstvé listy mäty
sladká smotana na zjemnenie

Postup

Z oleja a múky urobte svetlú zápražku, ktorú zalejte zeleninovým vývarom, pridajte hrášok, soľ a varte až kým hrášok nebude uvarený domäkka.

Polievku odstavte, pridajte štipku mletého bieleho korenia a nadrobno nasekané lístky mäty. Polievku rozmixujte ručným mixérom na hladký krém.

K rozmixovanej polievke pridajte sladkú smotanu.

Fotogaléria