Polievka zo zeleniny a červenej šošovice (10+ m)

Redakcia | 8. apríl 2021
Červená šošovica

Suroviny

  • 1 hrsť nakrájanej brokolice
  • 1 hrsť nakrájaného karfiolu
  • 1 hrsť nakrájaných sladkých zemiakov
  • 1 pór (len biela časť)
  • 1 konzerva nakrájaných paradajok
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 šálka červenej šošovice
  • mletá rasca, bazalka, tymian

Postup

Na oleji orestujeme nakrájaný pór, pridáme bylinky, sladké zemiaky a opečieme ich asi 1 minútu. Pridáme paradajky z konzervy, šošovicu, podlejeme vodou, necháme zovrieť  a varíme približne 15 minút. Na záver pridáme ružičky brokolice a karfiolu a povaríme ešte 5 minút. Pre dieťa môžeme vybrať rôzne druhy zeleniny a rozmixovať ich na pyré. Dospelí si môžu polievku dochutiť soľou, korením a trochou čili.