Francúzska cibuľová polievka
foto: istockphoto.com
Harmónia chutí a surovín.
Suroviny
- 50 g masla,
- 400 g cibule,
- 1 strúčik cesnaku,
- 40 g hladkej múky,
- 1 l zeleninového vývaru,
- 150 ml bieleho vína,
- 1 bobkový list,
- tymian,
- 1 bageta,
- 100 g nastrúhaného syra,
- mleté korenie
Postup
V hrnci rozpustite maslo a pridajte cibuľu nakrájanú na tenké kolieska.
Cibuľu duste do zlatohneda pri občasnom miešaní. Pridajte rozotrený cesnak a múku. Postupne prilievajte vývar a víno, pritom stále miešajte, kým polievka nezovrie. Pridajte bobkový list, tymian, soľ a korenie. Polievku nechajte 20 minút vrieť.
Kolieska bagety opečte, vložte do taniera s polievkou, posypte syrom a dajte do rúry pod gril, kým sa syr neroztopí. Podávajte horúce.