Francúzska cibuľová polievka

Marika Koscelníková | 17. február 2020
Francúzska cibuľová polievka

Harmónia chutí a surovín.

Suroviny

  • 50 g masla,
  • 400 g cibule,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 40 g hladkej múky,
  • 1 l zeleninového vývaru,
  • 150 ml bieleho vína,
  • 1 bobkový list,
  • tymian,
  • 1 bageta,
  • 100 g nastrúhaného syra,
  • mleté korenie

Postup

V hrnci rozpustite maslo a pridajte cibuľu nakrájanú na tenké kolieska.

Cibuľu duste do zlatohneda pri občasnom miešaní. Pridajte rozotrený cesnak a múku. Postupne prilievajte vývar a víno, pritom stále miešajte, kým polievka nezovrie. Pridajte bobkový list, tymian, soľ a korenie. Polievku nechajte 20 minút vrieť.

Kolieska bagety opečte, vložte do taniera s polievkou, posypte syrom a dajte do rúry pod gril, kým sa syr neroztopí. Podávajte horúce.

Fotogaléria