Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • hnedasté chrastičy na vrchu hlávky

    , Autor: lenkah

    Dobrý deň p. Dr.,
    v prvom rade vám chcem poďakovať za odpoveď ohľadom hrčky na krku za uškom,veľmi sme sa báli a ukľudnili ste nás. Malému už vyšetrili na našu žiadosť aj krv a výsledky sú zatiaľ v poriadku,ešte na čas z nich čakáme-naozaj to bude asi boj s nejakou infekciou-v ďasnách keďže idú zúbky,alebo možno aj v ušku alebo produkuje protilátky na niečo, s čím sa stretol. Ďakujem.
    - Chcela by som sa prosím opýtať na chrastičky, ktoré som malému našla na hlávke. Keď bol malý, tak to mal asi ako všetky detičky, natierali sme to na radu dr. a vyčesávali, viac som si nevšimla,že by sa to objavilo. Možno aj áno,ale ani ma to nenapadlo sledovať, myslela som,že sa to už neobjaví a narástli mu aj vlásky,tak ani nič nebolo vidieť. Prvýkrát v 18M som malého strihala a našla som mu na hlávke také hnedasté chrastičky, keď pošúcham hrebeňom po nich,tak sa to odlupuje,ako keď bol malý, len vtedy to mal také žltkavé a teraz sa mi to zdá hnedasté. Dr. mi povedala,že to je kojenecká dermatitída,že niektoré deti to majú dlhšie a že mu mám kúpiť šampón od zn.Bioderma na seboreu. Prosím vás, odporúčate to aj vy? Vy ste predsa len najuznávanejšia pediatrička na SR a tak dám na vašu radu.
    Ďakujem pekne za odpoveď
    Lenka

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Do vlasatej časti hlavy odporúčam tiež bioderma babysquam mastičku, natrieme pred umývaním vláskov, vhodný je aj babe šampón ale v tomto veku, ak sú chrastičky hrubšie a nie na veľmi rozsiahlom mieste, je možné krátkodobo použiť aj kerasal mastičku.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: