Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,285 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Skrátenie krčka maternice (21tt)

    , Autor: Romana123

    Dobrý deň, som v 21. týždni tehotenstva. Na kontrole mi doktorka oznámila, že mám skrátený krčok maternice a odporučila mi dodržiavať kludový režim. Pokračujem s užívaním magne B6 forte (2 tbl denne) + doktorka mi naviac predpísala Progestanelle 1tbl/denne. Mám občasne kŕče v podbrušku. V tehotenskej knižke mám poznačené niečo ako CERVIX 3+ ( neviem či som to dobre precitala) dĺžku krčka maternice mi nespomínala. Je možné v mojom štádiu absolvovať aspoň krátke prechádzky, pripadne mám dodržiavať striktný režim na lôžku až do nasledujúcej kontroly, ktorá je o dva týždne. Vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám nález, ani bližšie okolnosti, ťažko je sa takto bližšie objektívne vyjadriť. Ak Vám nebola odporúčaná hospitalizácia, predpokladám, že krátke prechádzky môžete mať. Najvhodnejšie je sa pri nejasnostiach pýtať Vášho obvodného gynekológa, ktorý najlepšie pozná všetky výsledky vyšetrení a nálezy a najobjektívnejšie sa Vám vie vyjadriť.