Poradňa gynekológa

Gynekológ
5,520 otázok , Gynekológ

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • tehotenstvo

    , Autor: erikablahusova

    Dobrý deň mám 44rokov a neplánovane som otehotnela a netuším čo teraz robiť a ako bude prebiehať pôrod v takomto veku a neni tehotenstvo v takomto veku nebezpečné?

    Odpovedá: Gynekológ

    Dobrý deň, najprv je dôležité si položiť otázku, či si prajete tehotenstvo. V prípade negatívneho postoja k tehotenstvu spĺňate zdravotnú indikáciu k ukončeniu tehotenstva. V prípade, že si tehotenstvo ponecháte Vám Váš obvodný gynekológ vysvetlí ďalší postup, ako aj potrebné vyšetrenia, ktoré by ste mali aj vzhľadom k veku absolvovať.

Podobné otázky

  • Nádcha a zvýšená teplota v 5tt.

    , Autor: zizzi

    Dobrý deň, chcem sa opýtať: som asi v takom 5tt (podľa dátumu poslednej menštruácie), tehotenstvo mám zatiaľ potvrdené len z krvi a už 4 dni mám nádchu. Nechcem brať žiadne lieky, len pijem čaje, Celaskon, striekala som Aspecton a oddychujem. Hrdlo ma nebolí, po tých 4 dňoch sa mi začalo v nose uvoľnovať, čiže som jeden den len prefúkala a nevie, či nie aj z toho ma už bolí mierne hlava (v oblasti čela) a som si už namerala aj teplotu 37,0-37,1. Môže to poškodiť plodu? Veľmi sa toho bojím. Ku gynekológovi mám prísť v pondelok 15.apríla.
    Ďakujem za odpoveď, prajem krásny deň.

    Odpovedá: Gynekológ

    Dobrý deň, ste v týždni tehotenstva, kedy sa môže čokoľvek stať nie len vplyvom choroby. Nestresujte sa. Ak má embryo a následne plod byť zdravý, ani nachladenie, či chrípka tomu nezabráni. Ak sa má niečo stať, tak sa stane a Vy tomu nezabránite, preto sa zbytočne neznervózňujte a pokračujte v kľudovom režime. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného lekára, prípadne obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Nataliaa

    Dobrý deň p. doktor,

    chcela by som sa opýtať, s priateľom sa liečili na ureoplazmu antibiotikami (dalacin), nedodržali sme však sexuálnu absenciu ktorá nám bola odporučená a v danom období som otehotnela, aký vplyv mohli mať lieky na plod?

    Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: Gynekológ

    Dobrý deň, Dalacin sa môže užívať počas tehotenstva len ak je to nevyhnutné. Nesmie sa však užívať počas kojenia. Vplyv na plod by to nemalo mať žiadny. V prípade akýchkoľvek nejasností alebo ťažkosti navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Hnedy vytok

    , Autor: Andrea

    Dobry den.
    Som na zaciatku tehotenstva,poslednu menstruaciu som mala 18.2. Tehotenstvo este nemam potvrdene od gynekologicky,tam idem az 16.4. Dnes rano mi zacal hnedy hrudkovity vytok a bolesti v podbrusku. Mam sa obavat? Alebo to je normalne? Mam ist pre istotu na pohotpvpst? Moja gynekologicka robi az v utorok...

    Odpovedá: Gynekológ

    Dobrý deň, tažko len na základe opisu zhodnotiť Váš zdravotný stav. Špinenie do 16 týždňa môže byť z titulu tvoriacej sa budúcej placenty a nemusí sa jednať o nič vážne. Môže sa však jednať aj o hroziaci potrat. Pri akýchkoľvek pochybnostiach alebo pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa eventuálne vyhľadajte gynekologickú pohotovosť.

  • Špinenie v 4tt

    , Autor: Kristína

    Dobrý deň, chcela som sa opýtať, či je špinenie v 4tt normálne? Pred pár dňami som si robila test a vyšiel pozitívny, ale nemám to ešte potvrdené lekárom.

    Odpovedá: Gynekológ

    Dobrý deň, špinenie do 16 tg nemusí automaticky znamenať patológiu a môže to mať súvis s tvoriacim sa choriónom. Ak ste však ešte nenavštívili obvodného gynekológa a tehotenstvo nemáte ešte potvrdené, je na čase tak urobiť.

  • Serrapeptáza a tehotenstvo

    , Autor: Danka

    Pekný deň!
    Som doma na rizikovom tehotenstve 15 t. gravidity, pred 3 týždňami som krvácala deň čerstvou krvou, potom 2 dni špinenie a od vtedy som čistá. Zistili mi Hematóm na placente z vonkajšej strany, veľkosť 10x1cm. Pred 2 dňami som bola na poradni a bábatko sa krásne vyvíja, ale hematóm sa mi napriek liečbe zväčšil, 10x1,5cm.. Beriem Ascorutin, Dufaston, Dicynone, Magnezium... Zháňala som niečo na podporu vstrebania na prírodnej báze a bolo mi doporučené brať Serrapeptázu Enzým. Niekde je neodporúčané brať tehotným ženám a niekde iba deťom do 3 rokov. Neviete mi poradiť či by to bolo nebezpečné pre mňa a bábetko? Vidím aspoň malú nadej v tejto podpornej liečbe.
    Ďakujem
    Daniela

    Odpovedá: Gynekológ

    Dobrý deň, serrapeptáza je proteolytický enzým, ktorý je doplnok výživy. Na trhu je viacero prípravkov s týmto enzýmom a každý výrobok má iné obmedzenia. Niektoré sú počas tehotenstva kontraindikované, niektoré iba počas kojenia, niektoré vôbec, niektoré sa neodporúča brať do 3 rokov, niektoré sú od 18 rokov. Existuje aj kombinácia serrapeptázy a nattokinázy. Existuje aj Wobenzym, ktorý počas tehotenstva môžete užívať. Podľa toho, čo užívate si ale myslím, že niekedy je menej viac, užívate prakticky všetko štandardne užívané.