Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,353 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • otázka

    , Autor: sandraaaaa

    Dobrý deň, mám občasne krče na obidvoch stranách podbruška. A skoro stále ma boli v pravom a hlavne v lavom boku. V krížach ma tiež boli aj chrbat ale to ma aj pred otehotnením. Gynekologička mi dala na to Magnerot 2x denne. Nechcem jesť zbytočne lieky. Pomôže Magnerot len na moju bolesť alebo môže napr. zabraniť potratu alebo predčas. pôrodu? Stači potom v tejto davke? Dakujem velmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    dôverujte pani doktorke, vie čo robí a naozaj magnerot zabráni kŕčom aj prípadným sťahom maternice.Dávka je v poriadku.

Podobné otázky

  • Otazka

    , Autor:

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať som v 5 týždni tehotenstva,
    No zvykne ma bolieť často brucho, je to normálne?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pobolievanie podbruška sa môže vyskytovať, môže to mať súvis so zväčšovaním sa maternice. Odsledujte si to.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý  deň prajem v apríli som mala mimomaternicove tehotenstvo a teraz som zistila ze som opäť tehotná zrejme ešte len 2.tyzden aspoň tak to doktorke vychádzalo. Povedala mi ze vidí malú dutinku v maternici ale poslala ma na odber krvi keďže hovorila ze môže tu byt riziko mimomaternicoveho tehotenstva. Hcg mi vyšlo 528 co povedala ze je to zatiaľ dobre ale moja otázka znie je tu ešte možnosť ze to môže byť mimomaternicove tehotenstvao keďže to videla už v maternici??? Na ďalší odber idem vo štvrtok.. Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, ak sa jednoznačne nepotvrdí vnutromaternicové tehotenstvo, musí sa myslieť aj na mimomaternicové. V 2. týždni na USG nemusí byť vidieť nič. Ak nemáte žiadne ťažkosti, stav stačí odsledovať v zmysle kontroly dynamiky beta HCG, ale aj USG kontroly. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Antifosfolipidove protilatky

    , Autor:

    Zdravim, pan Doktor,
    Sice som uz Vam ohladom toho pisala, ale som zvedava aj na Vas nazor, v aprili som bola na kontrole na hematologii, ale nebola som este tehotna. Tam mi vysiel hranicne pozititivny antifosfatidyl etanolamin 14,15 IU/ml (max je do 15). Teraz ako tehotna (8tt) som bola koncom Augusta. Vysli mi: opat antifosfadily etanolamin IgM 14,50 IU/ml, ale uz aj anti Anexin IgM V 7,2 IU/ml (max je do 8). Ako je to mozne pan Doktor, ked som cely zivot zdrava, stravujem sa zdravo, moja cela rodina je zdrava.
    A na hematologii som dostala termin na kontrolu az na konoec Novembra. Nie je to dlha doba? Netreba to sledovat? Alebo IgM faktor nie je skoldilve?
    Picham si fraxi 0,3.

    STRASNE SA BOJIM!

    Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nič nové, ako som Vám písal vtedy, Vám nenapíšem. Hodnoty máte v norme. Čo sa týka kontroly, ako aj ďalšieho postupu, je to otázka na hematológa.

  • Ozvy dieťatka

    , Autor:

    Dobrý večer.. Prosím vás chcela by som sa opýtať.. Moja Pani doktorka mi počúva ozvy babätka keď som na poradni tým prístrojom a už druhýkrát nič nepočula ale pred troma dňami som bola na sone na pohotovosti lebo som špinila kvôli tomu ze mam polyp 5 mm na krčku ale inak bolo vlastne všetko v poriadku bábätko bolo v poriadku aj zodpovedalo veľkosti.. Som v 14 tt Moja otázka znie ale prosím že prečo asi nepočula tie ozvy tým prístrojom už druhýkrát vlastne nezaznamenala... Ďakujem veľmi pekne za odpoveď..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak Vaša gynekologička nemá USG a počúva ozvy plodu Dopolerom alebo sondou CTG, v 14. týždni je embryo ešte malé a nemusí sa podariť zachytiť ozvy. Ak na pohotovosti bolo na USG všetko v poriadku, nemusíte sa obávať.

  • Alergia

    , Autor:

    Dobry den pan doktor mozno blba otazka ale predsa ju polozim. Som v 8tt, bola som hosp. v nemocnici koli hematomu (krvacala som tak si ma nechali na pozorovani) pustili ma domov s tym, ze mam mat kludovy rezim, ziadne prudke pohyby atd atd. Trapi ma vsak jedna vec mam alergiu v tomto obdobi a dost casto po sebe kycham. Moze to ohrozit babatko, ked mam nariadeny ten rezim a nesmiem sa nijak namahat? Pri kychani mam pocit ze namaham tie casti tela ktore nesmiem tak preto sa bojim a pytam sa tuto otazku. Dakujem vam za odpoved a prajem prijemny vikend.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, maternica je v tomto týždni iba mierne zväčšená. Kýchanie by v tomto týždni nemalo mať vplyv na zárodok. Skôr to môže robiť problém vo vyššom týždni tehotenstva, kedy vplyvom častého opakovaného kýchania môže nastať tvrdnutie podbruška, pripadne môže uniknúť moč.