Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
15,617 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor: ivuska2463

    Dobrý deň pani doktorka, prepáčte, že Vás otravujem, ale chcela by som sa opýtať či to nevadí, keď sa v noci prehadzujem, nedá sa mi poriadne spať, som v 28tt, zobudím sa každé ráno o 5h a idem spať v noci o 1h a potom sa vkuse len zboka nabok prehadzujem, neviem si nájsť polohu a ráno vstávam ako dolámaná, veľa krát mám aj otlačky od spania na brušku, nemôžem ublížiť bábätku takýmto spôsobom?lebo niekedy ma aj bruško pobolieva alebo mám napnuté no neviem sa nijak vyspať..len či nepripučím malého?už som si aj vankúš na kojenie objednala tak dúfam že to bude už lepšie :( ďakujem za radu pekný deň vám želám

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    nevadí to, takéto prehadzovanie dieťatku neublíži.

Podobné otázky

  • Tehotenský test

    , Autor: Annnka

    Dobrý deň, chcela by som sa vás opýtať na názor na môj aktuálny stav.
    Posledný pohlavný styk som mala 3.7. tesne po skončení menštruácie. Ďalšia menštruácia prišla na čas presne 24.7. Po skončení tejto menštruácie, ktorá bola dosť silná a intenzívna, som začala pociťovať nevoľnosti, bolesti pŕs a hlavy, bolesť v podbrušku. Spravila som si tehotenský test, ktorý mi ukázal veľmi slabo viditeľnú čiarku , ktorá sa na ňom ale objavila až po limite. Nedalo mi to a v priebehu ďalších troch dní som si spravila ďalšie 2 mamatesty. Na jednom bola znova len slabá čiarka , ktorá po limite odznela. Na druhom sa ukázala o čosi tmavšia, ktorá tam zostala. O deň na to som si kúpila ďalší test inej značky, ktorý vyšiel negatívne bez náznaku akejkoľvek čiarky. Je možné, aby mi jeden test ukázal falošnú pozitivitu? Neberiem žiadne lieky, ku gynekológovi sa chystám na budúci týždeň. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test však môže byť falošne negatívny, za istých okolností však aj falošne pozitívny, napríklad v období ovulácie. Nemá zmysel si realizovať ďalšie testy. Odsledujte si to. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo a hnačka

    , Autor: Klaudiaa

    Dobrý deň chcela by som som sa opýtať som v 30 týždni tehotenstva a od včera som začala mať hnačky a dietujem, beriem čierne uhlie ale dajak nepomáha nič, či by som mohla Imodium, pancreolan, alebo čo by som mala užívať aby mi to prešlo. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, skúsiť môžete užívať Hylak Forte. Odsledujte si to. Pri pretevávaní ťažkostí bude vhodné doplniť infektologické vyšetrenie.

  • Cervikometria

    , Autor: Erikaika

    Dobrý deň,
    Som prvorodička v 29+1 tt. Dnes som bola na vyšetrení, na ktorom mi doktorka ultrazvukom merala cervikometriu, ktorú som mala 38mm. Povedala, že mám mať kľudový režim a ležať, akokeby som bola v nemocnici. O 2 týždne mám kontrolu s tým, že ak sa mi to nezlepší, tak budem hospitalizovaná.
    Vôbec neviem ako som na tom. Či v norme, alebo je moje tehotenstvo ohrozené. Koncom roka 2020 som absolvovala kyretáž a v marci 2021 znovu. Veľmi mám strach, aby sa nezvrtlo niečo pri mojom 3 vytúženom bábätku.
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, dôležitá nie je iba samotná dĺžka krčka, ktorá je u Vás v norme, ale najmä to, či nie je prítomné vnútorné otváranie (tzv. funneling). Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorý pozná všetky výsledky vyšetrení a najobjektívnejšie sa Vám vie vyjadriť. V prípade nejasností sa nebojte pýtať sa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Laura19811

    Dobrý deň pan doktor chcela by som sa vás opýtať ci je mozne napriek negativnemu tehoťenskemu testu byť tehotná.dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, je to možné. Ak je tehotenský test robený priskoro, môže byť falošne negatívny. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pre jednoznačné potvrdenie, či vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, kde Vám bude odobratá krv na beta HCG.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Pamelka

    Dobrý deň
    Včera mi tahali zub, mám strašne bolesti som v 28 tyzdni (27+4) tehotenstva.
    Chcela by som sa informovať ako často môžem užiť paralen proti bolesti. A či je bezpečný v 3 trimestri. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, Paralen môžete užívať v maximálnej a krátkodobej dávke 1 - 2 tablety, teda 500mg - 1000mg každých 4 - 6 hodín. Štandardná dávka je 500mg každých 6 - 8 hodín.