Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti pod rebrami na začiatku tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    21.augusta som mala začiatok poslednej MS, 15 septembra mi vyšiel prvý pozitívny test. Lekárka má objednala až na 16 októbra na kontrolu a potvrdenie tehotenstva..
    Začalo ma pichať a cítim tlak pod rebrami, môže to mať súvis s tehotenstvom?? Alebo mám radšej vyhľadať lekára? O necelé 2 týždne ideme na dovolenku tak neviem či je to v poriadku alebo sa to môže zhoršovať.. ďakujem..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nepochybujem, že tehotenský test Vám vyšiel pozitívny. Aj keď ste tehotná, aj za predpokladu správne datovanej ovulácie, ste približne v 5. týždni tehotenstva a na USG ešte s najväčšou pravdepodobnosťou nebude tehotenstvo vidieť. Samozrejme, spomínané ťažkosti môžu, ale aj nemusia súvisieť s tehotenstvom. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní alebo zhoršení ťažkostí navštívte gynekológa, ktorý Vás eventuálne odošle na ďalšie potrebné vyšetrenia (chirurgické, interné, ...), prípadne navštívte chirurgickú ambulanciu, odkiaľ Vás po vylúčení chirurgickej príčiny odošlú na gynekologické vyšetrenie.