Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • ovulácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem. Potrebovala by som sa opýtať. Prečítala som snáď už všetky diskusie na stránke no neviem si poradiť. S partnerom sme mali sex v sobotu, použili sme ochranu - prezervatív a pokiaľ viem tak roztrhnutý alebo prasknutý nebol, čiže dúfam že ochrana nezlyhala. Vzhľadom na moj nepravidelný cyklus neviem presne kedy májm plodné dni a teda ovuláciu, ale vďaka kalkulačky to vychádza na 13-14-15.6. Dneska mám ale jemné pichanie v podbrušku. Chcem sa len uistiť, či to môže byť spojené s prichádzajúcou ovuláciou. Alebo čí sa zvyknú prejavovať príznaky tehotenstva takto skoro, aj keď sme boli chránení. Dakujem vopred za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali chránený pohlavný styk a nedošlo k poškodeniu, či prasknutiu kondómu, aj keby bol styk počas plodných dní, boli ste chránená a tehotná nebudete. Nemusíte sa obávať.

Podobné otázky

  • Ovulácia tehotenstvo?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Aši trosku blbá otázka : ak mám taký priesvitný hlien ako bielok vajíčka za surová naťahuje sa to vylučuje sa, už asi 2 ci 3 deň... boli ma podbrusko asi vaječníky je to ovulácia? Môžem ovulovat a pritom byť tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevylučujem, že u Vás prebieha ovulácia. Takto sa Vám však neviem bližšie vyjadriť. Nie, ak je žena tehotná, ovulácia je blokovaná, teda tehotná žena neovuluje. Odsledujte si to.

  • Pichanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer. Užívam hormonálnu antikoncepciu, mám veľmi veľa cýst na vaječníkoch. Prosím vás pichanie v podbrušku a na stranách môže znamenať prasknutie cysty? Alebo tehotentvo? Popri antikoncepcii používame aj kondóm. Myslím si, že som dostatočne chránená. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie môžete praktizovať pohlavný styk aj s ejakuláciou do pošvy a budete chránená. Aj však budete pokojnejšia a kondóm Vám nevadí, môžete používať aj ten. Počas užívania hormonálnej antikoncepcie je ovulácia blokovaná, takže neprebiehajú cyklické zmeny na vaječníkoch. Občasné pichnutie v podbrušku sa môže vyskytovať, príčin však môže byť viacero. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Hlien

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, chcela by som sa opýtať, či je biely, krémový hlien po ovulácii normálny ? Respektíve aspoň podľa výpočtov by ovulácia už prebehnúť mala tento mesiac som to nesledovala ale menštruáciu by som mala dostať už nasledujúci týždeň okolo 28 apríla. Posledná menstruacia začala 30 marca a skončila 3 apríla. Premerná dĺžka cyklu je 30/31 dní. Občas príde skôr ale to výnimočne.
    Za odpoveď vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže sa jednať o normálny, fyziologický, hlien. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • ovulacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravím Vas pan doktor :) chcem sa spytat som 17 mes od porodu chceli by sme pracovat na dalšom ale nie za nejakym učelom ze rychlo rychlo a snažit sa vyslovne :) chcem to skor nehat otvorene ale zaujimama ze teda ked nemam uplne pravidelnu MS vie mi prist o 1-2 dni skor alebo o 2-3 dni neskor kedy je teda ovulacia? kedy mozem cca ratat po skončeni MS ( ktora trva cca tych 5 dni) ze y soom mohla mat ovulku? vdaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď k ovulácii dochádza štandardne približne v polovici cyklu. Menštruačný a ovulačný cyklus sú však dva samostatné cykly, ktoré prebiehajú samostatne, hoci na seba nadväzujú. Pri nepravidelnej menštruácii sa však nedá presne určiť, kedy k ovulácii dochádza. Preto sa pri snažení otehotnieť odporúča praktizovať nechránený pohlavný styk 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie.

  • Ovulacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán Doktor.
    Chcela by som sa Vás spýtať. Pri ovulácii nemávam priesvitný výtok ale skôr redší biely. Picháva ma aj v podbrušku. Môže isť o ovuláciu aj keď nieje priesvitný????????? snažíme sa o bábätko a zatiaľ sa nedarí:(
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na charakter výtoku počas ovulácie sa nespoliehajte. Pri snažení sa otehotnieť odporúčam praktizovať nechránený pohlavný styk 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie, nie len počas predpokladaných plodných dní. Odsledujte si to.