Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,108 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Príznaky tehotenstva

    , Autor: Claudia0001

    Dobrý deň chcem sa opýtať 9 dni po pohlavnom styku som mala 3 dni spinenie...a už týždeň po styku som cítila nevoľnosť ...som určite tehotná ? Môžu to byt príznaky aj niečoho iného ..na prsnikoch nepocitujem ziadne zmeny ...Styk sme mali 8.6.2019 (pretrhol sa nám prezervativ)
    Menstruacia mi má prísť o 7
    Zisti gynekológ už či som tehotná? Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vyčkajte nasledujúcu menštruáciu, pri meškaní menštruácie dva týždne si urobte tehotenský test. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva akomsi v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Bojim sa

    , Autor: Sandri07

    Dobrý deň, môžu byt prvé priznaky tehotenstva už prvý týždeň? Cítim miernu bolesť nalavo vo vaječníkoch. Mala som ovulaciu ale nikdy pred tým som cez ovulaciu nepociťovala bolesti tam. Písala som vám pred pár dňami, (islo o ten 15 sekundový analny sex, neurobil sa, ale mohlo tam byt pre-cum).. extrémne sa bojim :/ už začínam rozmýšľať či nebol náhodou v tej “správnej diere” a nie v anály…. On si je ale 100% isty že bol v anály….. znepokojuje ma ta bolesť(pichanie), bojim sa že si stresom aj oddialim prípadnú menštruáciu….

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pobolievania v podbrušku môže byť viacero. Prvý týždeň tehotenstva žena necíti. Za daných okolností tehotná nebudete, takže sa nemusíte obávať, či znepokojovať.

  • príznaky

    , Autor: lucik19

    Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať. Je možné pocitovať príznaky tehotenstva tri dni po styku (chránenom) alebo je to len stresom?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného pohlavného styku tehotná nebudete. Nemusíte sa obávať. Aj keby ste mali nechránený pohlavný styk a došlo by k oplodneniu, tri dni po styku by ste príznaky tehotenstva necítili.

  • ovulácia

    , Autor: lucik19

    Dobrý deň prajem. Potrebovala by som sa opýtať. Prečítala som snáď už všetky diskusie na stránke no neviem si poradiť. S partnerom sme mali sex v sobotu, použili sme ochranu - prezervatív a pokiaľ viem tak roztrhnutý alebo prasknutý nebol, čiže dúfam že ochrana nezlyhala. Vzhľadom na moj nepravidelný cyklus neviem presne kedy májm plodné dni a teda ovuláciu, ale vďaka kalkulačky to vychádza na 13-14-15.6. Dneska mám ale jemné pichanie v podbrušku. Chcem sa len uistiť, či to môže byť spojené s prichádzajúcou ovuláciou. Alebo čí sa zvyknú prejavovať príznaky tehotenstva takto skoro, aj keď sme boli chránení. Dakujem vopred za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali chránený pohlavný styk a nedošlo k poškodeniu, či prasknutiu kondómu, aj keby bol styk počas plodných dní, boli ste chránená a tehotná nebudete. Nemusíte sa obávať.

  • Bolesť v podbrušku a hnedý výtok

    , Autor: Aďkaa566

    Dobrý deň! Chcem sa opýtať nedávno som mala s priateľom nechránený styk, ale neurobil sa do mňa. Nemala som ani plodné dni. Menštruácia mi prišla a všetko prebiehalo v poriadku. Teraz (5 dni po menštruácii) ale pociťujem menšie bolesti v podbrušku a jeden deň som si všimla hnedý výtok, nijaké iné príznaky tehotenstva nemám. Myslíte že môže ísť o tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá jednoznačne vylúčiť. Ak sa Vám však dostavila menštruácia, okolnosti nenasvedčujú tomu, že by ste mali byť tehotná. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva, ako aj pri pretrvávaní ťažkostí, či v prípade nejasností, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Otázka

    , Autor: Lora1586

    Dobrý deň, chcela som sa opýtať aké sú príznaky tehotenstva a čo môže byť za bolesťou brucha až podbruška?Tehotná byť nemôžem lebo sa nám ani raz kondóm nepretrhol a zatiaľ nezaznamenavam žiadnu meškajúcu menštruáciu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčina ťažkostí nemusí byť gynekologická, možností je však viacero. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Za predpokladu chráneného pohlavného styku je však pravdepodobnosť tehotenstva malá. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.