Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,108 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • pregnyl

    , Autor: brosmanka

    Dobry vecer...ja by som sa chcela spytat ze ci nevadi ked mi pichla moja pani doktorka pregnyl a mi predpisala glukofage ze ci ich mam brat alebo nie...lebo to su tabletky pre diapetykov nie? dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    oba lieky môžete užívať spolu. Ide o lieky, kltoré sa užívajú v prípade poruchy glukozovej tolerancie ( porucha metabolizmu cukrov) čo je často súčaťou syndrómu polycystickýczh vaječníkov.

Podobné otázky

  • Pregnyl

    , Autor: Vanessa

    Dobrý deň Pán doktor mám na vás takú otázočku brala som clostil od 3dňa cyklu jednú ráno jednú večer po užívaní sa mi vytvorila jedna folikula 22mm hneď pondelok mi bol pichnuti pregnyl 5000 kedy môže nastať ovulacia?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ovulácia môže nastať od niekoľkých hodín do niekoľkých dní, presne na deň Vám to povedať neviem, keďže nepoznám žiadne bližšie informácie ani okolnosti. Odporúčam pravidelný nechránený pohlavný styk.

  • Pregnyl - tehotenstvo a cvičenie

    , Autor: evag

    Dobrý den p.doktorka,
    test som zopakovala v piatok - 2. ciarka silnejsia a dnes - 2.čiarka este silnejsia:-) Zajtra som objednana na sono, tak uvidim. Ale chcem sa opýtať na Váš názor - som bývalá športovkyna, posledné 2- 3 roky prakticky denne športujem - beh/orbitrek zhruba do 53 minút pri tepovej frekvencii pomocou talk testu - skrátka nejdem do vyčerpania, je to pre mna sposob na prečistenie hlavy. No a ak by sa potvrdilo tehotenstvo, môžem pokračovať v tomto športovaní? Je mi jasne, že nie denne tých 50 minút, ale povedzme 30-40? ak mi to telo dovolí a nerobí mi to problém? Neohrozím tým svoje tehotenstvo? Poprípade kolkokrát do týždna a v akej dlžke by som mohla cvičit na oritreku? Beh vylučujem kvoli otrasom. Ďakujem velmi pekne, prajem pekný podvecer.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    prvé týždne sú veľmi chulostivé a preto intenzívne cvičenie by som v žiadnom prípade neodporučovala. 30 min na orbitreku 2-3 krát do týždňa maximálne, ak bude tehotenstvo prebiehať bez komplikácií.

  • pregnyl

    , Autor: brosmanka

    Dobry den, chcela by som sa Vas opytat... 1.8.2013 mi gynekologička vpichla injekciu PREGNYL 5000 a 16.8.2013 som si robila test, postupovali sme podla vsetkych instrukcii doktorky, a test mi ukazal jednu normalnu čiarku a ta druha ktora ukazuje tehotenstvo tak ju vidim ale slabo nie je tak silna ako ta druha. Čo to znamena???? je to z toho , ze mam este v tele ten PREGNYL ???, alebo som tehotna? Za skoru odpoved vopred dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    Pregnyl, ktorý vám podali 1.8. už nespôsobuje pozitivitu tehotenského testu. Zopakujte test s odtstupom 2-3 dní, čiarka musí byť rovnako výrazná ako tá prvá. Držím palce!

  • Pregnyl

    , Autor: evag

    Dobrý den p.doktorka,
    písala som koncom júla ohladom Pregnylu. Bol mi pichnutý na 14.den cyklu (31.7), od 16.dna (2.8.) som mala naordinovaný Duphostan - 2*10, t.j. do 11.8. Doteraz vzdy mi na druhý den od ukoncenia užívania Duphostanu prisla menstruacia, t.j vcera mala prist a nic. Tak som si dnes ráno robila tehotenský test, boli dve ciarky - jedna silna, druhá po 3 minutach slaba ružová :-)
    Chcem sa Vás opýtať, nebolo skoro na test den po meskajucej menstruacii? Nemohlo dojst k nejakému skresleniu, napr. pod vplyvom podania Pregnylu? Kedy najskor by som mohla urobit dalsi test, aby bol výsledok na 99,9% istý? A ešte jedna otázka - do koľkých dní od ukočenia Duphostanu by mala meštruácia prísť? ďakujem velmi pekne, prajem pekný deň:-)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    zvyčajne menštruácia príde do 5-tich dní od dobratia Duphastonu. Druhá čiarka určite nebola spôsobená Pregnylom, prešlo od jeho podania dostatok času. Zopakujte test o 2-3 dni.

  • pregnyl

    , Autor: brosmanka

    Dakujem vam velmi pekne za odpoved. Chcela by som sa este spytat, ze ci je sanca ze ostanem tehotna ked mi pichla moja doktorka pregnyl...uz sa dost dlho snazime a zatial sa nam to nepodarilo. A aby som nezabudla mam problemy s menstruaciou asi to suvisi aj sytm, alebo sa mylim?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    Pregnyl sa podáva práve preto aby došlo k definitívnemu uvoľneniu vajíčka, čiže ak je správne podaný určite k otehotneniu napomôže. Nepravidelná menštruácia veľmi často súvisí s poruchou ovulácie a teda následne neschopnosťou otehotnieť. Ak sa vám nedarí otehotnieť viac ako rok je ideálne vyhľadať pomoc centra asistovanej reprodukcie.