Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Sekret

    , Autor: barbora-15

    Dobry den, ked pošva produkuje väčšie množstvo sekretu a dost ma to obtazuje, da sa s tym nieco robit? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste takýto problém predtým nemali, navštívte Vášho obvodného gynekológa, môže sa jednať aj o patologický výtok, ktorý treba preliečiť. Takto tak Vám k tomu objektívne neviem vyjadriť. Pošva však aj za normálnych okolností produkuje sekrét, ktorého množstvo závisí aj na fáze menštruačného cyklu.

Podobné otázky

  • Mokré nihavičky

    , Autor: Maja2

    Dobrý deň, mám 19 rokov a mám problém že neustále mám mokré nohavičky. Nejedná da o výtok ani moč.Nijak to nezapácha,nemám žiadne vaginálne ťažkosti,svrbenie…nič. Aj gynekológ povedal,že je všetko v poriadku.Mám pocit že to je akoby voda alebo niečo. Je pravda že to mávam o dosť viac počas ovulácie a pred menštruáciou. Nevedeli by ste mi poradiť čo na to ako tomu zamedziť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je možné, že sa jedna o ovulačný hlien, či sekrét. Ťažko takto povedať. Skúsiť si môžete realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a môžete si skúsiť realizovať kúru vaginálnymi probiotikami.

  • Výtok po pôrode

    , Autor: Diana3210

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, som 8 mesiacov po pôrode a stále mám biely, naťahujúci sa výtok bez zápachu. Nič ma neštípe, nesvrbí ani nepáli, len mám ten výtok. MS mám už pravidelnú. Ako ďalej postupovať?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusí sa jednať o patológiu. Pošva aj za normálnych okolností produkuje sekrét. Ak nemáte žiadne iné ťažkosti, odsledujte si to. Skúsiť si môžete realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom. V prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Suchosť

    , Autor: Andi289

    Dobry den, som 1,5 roka po porode a 7 mesiacov od ukoncenia dojcenia. Cca posledny polrok som si vsimla vacsiu vaginalnu suchost. Za posledny mesiac sa to zhorsilo, mam pocit ze som dole uplne sucha, zacina ma to aj pocas dna ominat a robia sa mi mensie trhlinky. Moze to byt sposobene hormonalnou nerovnovahou po porode ? Je pripadne moznost to liecit volnopredajnymi liekmi alebo mam radsej cim skir navstivit gynekologa ? Dakujem velmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Áno, hormonálna, ako aj mikrobiálna nerovnováha môže byť príčinou. Pre začiatok si skúste realizovať kúru vaginálnymi probiotikami. Ak sa to neupraví, navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám predpíše Gynoflor, ktorý obsahuje okrem laktobacilov aj estrogény, ktoré môžu napomôcť v produkcii sekrétu pošvy.

  • Opakovane výtoky

    , Autor: Miška1002

    Dobrý deň, chcem sa spýtať aký vplyv mozu mať časté výtoky na otehotnenie a potom na pripadne tehotenstvo. Mám problém s opakovanými vytokmi, ktoré vždy preliecim macmiror/Polygynax a potom aj probiotikami ale vždy sa mi vrátia. Snažíme sa o dieťa a preto sa bojím či to nebude mať nejaký negatívny vplyv.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pošva aj za normálnych okolností produkuje sekrét. Nemusí sa jednať o patológiu. Pri opakovaných výtokoch, ktoré sa Vám nezdajú je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie realizovať rozšírené mikrobiologické výtery na chlamýdie, mykoplazmy, ureaplazmy, či trichomonas vaginalis. Ja sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Zapáchajúci výtok

    , Autor: Zuzkaa21

    Dobrý deň, ja som už normálne zúfalá. Dúfam, že mi budete vedieť pomôcť. Mne sa to už opakuje pol roka. V mojom cykle je všetko Okey, až na moment keď mi v druhej polovici MC začne strašne zapachať (asi výtok/sekret)..2 týždne po menštruácii a trvá to dobdobie dobrých 8dni .. Moja gynekologička mi robila stery aj vyšetrenia, vždy prišli výsledky, že je všetko v poriadku. Predpísala mi aj ATB, ktoré zabrali na jeden mesiac. A je to tu opäť. Brutálne ma to obmedzuje, kým mi nezačne najbližšia menštruácia sa hanbím chodiť medzi ľudí. Strašne to tak kyslo zapácha. Skúšala som celý rad od gynexidu, to tiež pomohlo, ale iba na jeden cyklus. Nikdy som sa s tým nestretla. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať o infekciu, ovulačný výtok alebo premnoženie vaginálneho laktobacila. Odporúčam realizovať rozšírené mikrobiologické vyšetrenia na chlamýdie, mykoplazmy, ureaplazmy a trichomonas vaginalis, ak ešte neboli realizované. Keďže nepoznám žiadne bližšie výsledky vyšetrení, informácie, ani okolnosti, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť.