Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ine lieky

    , Autor: viki927

    Dobry den,
    chcem sa opytat ci liek quamatel ovplyvňuje ucinok hak, kedze ho potrebujem pravidelne uzivat.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Quamatel nemá vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

Podobné otázky

  • Teyla a iné lieky

    , Autor: Emily1999

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či možem použivať vaginálne tabletky aj napriek tomu, že mam krúžok Teyla (napr. Macmiror, Gynoflor)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri používaní vaginálnych prípravkov, ako je lubrikant alebo prípravky na liečbu infekcií, sa vyskytlo zlomenie krúžku. Používanie spermicídnych látok alebo prípravkov obsahujúcich kvasinky určených na zavedenie do pošvy síce nezníži antikoncepčný účinok Teyly, osobne však nepreferujem vaginálnu liečbu pri zavedenom teliesku a ak sa to dá načasovať, liečbu odporúčam realizovať počas týždňa bez zavedeného antikoncepčného vaginálneho krúžku. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Hak + ine lieky

    , Autor: slecna.k1

    Dobry den, je pri uzivani INOMED 500 znizenia ucinnost hormonalnej antikoncepcie? Uzivala som kvoli covidu, priatel sa potom pri styku do mna urobil a neviem aka je sanca na otehotnenie. Je potreba kupovat tabletku po? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Inomed nemá vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie by ste mali byť plne chránená. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Mistra

    , Autor: Lauruš

    Dobry den pan doktor,idem si k vam po radu pocas 7 dnovej pauzy som mala len 3 dnove hnede spinenie,samozrejme uz som kontaktovala aj svojho gynekologa,ten mi povedal ze by to mohla byt hormonalna nerovnovaha,na ziadnu tabletku som nezabudla,beriem pravidelne obcas sa mi stane ze si dam o hodinu,dve neskor,nebola som ani chora,neberiem ziadne ine lieky,len nechapem tomu spineniu,je dovod na obavy z tehotenstva? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, sedemdňová pauza slúži na to, aby sa vplyvom spádu hormónov dostavilo špinenie, či krvácanie, ktoré môže byť často aj vo forme hnedého špinenia. Nemusíte sa obávať, je to normálne. Niektoré ženy normálne krvácajú počas sedemdňovej pauzy, iné iba špinia a niektoré vôbec nešpinia. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie tehotná nebudete. Nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidlenom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Langosa

    , Autor: Anonnym

    Dobrý deň užívam antikoncepciu leverette a počas tohto cyklu som mala 2 krát styk. Prvý bol v poriadku a neužila som iné lieky, ktoré mohli ovplyvniť HAK. Ale 2 dni pred druhým stykom som vo štvrtok a v sobotu užila liek lagosu. Čiže som užila 2 tabletky lagosy. Bola som stále chránená? Menzese mám dostať zajtra prípadne v nedeľu tak snáď dorazí. Pripadne ak nedorazí a test bude negatívny tak mám pokračovať v užívaní antikoncepcie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať. Lagosa je hepatoprotektívum. Nemá vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidlenom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Hak a ine lieky doplnujuca otazka

    , Autor: Barborela

    Dobry den mala by som este doplnujucu otazku.. Spolu s Daylette mozem aj rozne pastilky a spreje na bolest hrdla (Dorithricin, Strepfen, Septolete a podob.)? Pripadne od nadchy Aerinaze? A paralen a acylpirin?

    Pekne dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, spomínané voľnopredajné preparáty na nachladenie môžete užívať. Dôležité je aj zvýšenie pitného režimu.