Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
412 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • impetigo contagiosa

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer poprosim vas o pomoc pred 2 tyzdnami sa synovi vytvorili na tele pod lopatkou chrasty .boli sme u pani doktorky na koznom a dala nam nato dezinfekcny gel ,betadine a masticku framikoin bolo to tesne pred dovolenkou takze som sla knej aby sa to nejako preliecilo.krasne sa mu to zahojilo .2den sa mu vytvorili nove chrasty na inych miestach.vravela ze to bude ok .tak pokracujeme tak ako predtym.vravela ze to moze byt sposobene zlatym stafilokokom.on ho ma od narodenia zistili mu vo vyteroch.aj ona mu brala ster z koze potvrdilo sa to.chcem vas poprosit o radu ci zajst k detskemu pediatrovi ci mu netreba dat nahodou lokalne antibiotika.on to urcite rozkriabal a zaniesol inde.ci to podla vas bude nutne alebo pokracovat s betadinom.framikoinom.Dakujem krasne za odpoveď. pekny večer. diag.mu napisala impetigo contagiosa.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Framykoin je lokálne antibiotikum. Takže už máte, čo si myslíte, že by ste potrebovali. Jedine, akby sa mu to vracalo znova a znova, bolo by vhodné zmeniť antibiotickú masť za inú, napr. Bactroban. Avšak ideálne to riešiť s kožiarom, keď už ste s ním začali. S pozdravom doki Katka