Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
403 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • zápal očí - dieťa

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň prajem,
    Mám takú otázku ohľadom zápalu oči, mojej 3 ročnej dcérky.
    Pred mesiacom mala tzv. Očnú chrípku, silný zapal oči, žltý hnis a oči podliate krvou. Mala antibiotiká Megamox duo lieky na kašeľ, a do oči pamycon kvapky aj framykoin combi. Asi tak Týžden mala oči v poriadku ale po ďalšom týždni v škôlke jej začali znovu jemne hnisat, vymývam jej ocufleshom, a každé ráno ich má úplne zlepené už to trvá tri týždne čo jej musím ráno očka odlepovat s blephasolom a tamponom. Ako mám ďalej postupovať? Ocuflash a framykoin nejako nezabera.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Ak má tie oči zlepené hnisavým sekrétom, zaslúžila by si ATB kvapky do očí. Ak ste užvali Famykoin naposledy, treba jej dať teraz niečo iné - napr. Kanamycín, Tobrex, Uniflox, či iné kvapky, ktoré zváži Váš pediater. Samozrejme, naďalej preplach oka opakovane v priebehu dňa Occuflashom/Occuseptom/O-Septonexom, príp ráno a večer zábal oka výluhom z očianky rôstkovovej. S pozdravom doki Katka