Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
412 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • vlásočnice krvi v stolici bábatka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem,
    chcela by som sa opýtať, či máme navštíviť pani pediatričku s tým, že náše čoskoro 3 mesačné bábatko ma občasne v stolici aj zopár vlásočníc krvi.. je plne kojený, väčšinou ide o 3 - 4 stolicu v priebehu dňa, nikdy nie v tej prvej rannej, neviem či to môže mať súvis s mojou stravou, tým že úporne tlačí do plienky, alebo tým že stolica je riedka.. nie je to veľké množstvo krvi - tak max 2-3 vlásočnice, ale aj tak mám obavu, či to treba riešiť alebo nejde o nič závažné.
    Ďakujem veľmi pekne vopred za odpoveď.
    S pozdravom a želaním príjemných predvianočných dní

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Najpravdedpobnejšia je alergia na bielkovinu kravského mlieka. Takže prvé, čo môžete urobiť, je, že Vy vysadíte zo stravy všetky (naozaj úplne všetky) mliečne výrobky. V podstate už za týždeň-dva by mal byť malý bez krvi v stolici. Samozrejme na najbližšej poradni o tom treba Vášmu pediatrovi povedať. Aj to, či vysadenie mliečnych výrobkov u Vás zo stravy malo efekt. Akby to pomôže - super - akby to nepomôže, uvidíte, aký postup zvolí Váš pediater. No, ako píšem, najčastejšou príčinou krvi v stolici u dojčiat, je alergia na bielkovinu kravského mlieka. S pozdravom doki Katka