Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
412 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Ranné hlieny

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Ďakujem za odpoveď..
    Ešte sa spýtam.. aký je váš názor na vit C pre babatka?..v kvapkách..
    A k ranným asi hlienom...syn si ráno potrebuje akoby odkaslat občas aj v noci..asi sú to hlieny aj počujem ako mu to tam hrkoce..treba to riešiť nejako?...ma 4 mesiace
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň! Vitamín C nie je potrebné podávať deťom za bežných okolností - v kvapkách, či inej vyrábanej forme. Najmä, ak sú dojčené. Ak je dieťa choré, je to jedna z možností, ako sa pokúsiť dieťaťu pomôcť bojovať s chorobu, ale nie je to nič zásadné alebo rozhodujúce. No v akútnej chorobe, môžte. Inak vitamín C v nejakom preparáte nie je potrebné podávať. Čo sa týka chrapkania, záleží od toho, či je stály nález alebo sa naopak zhoršuje. Ak sa zhoršuje, treba sa poradiť s pediatrom. Ak je to niečo, čo má stále rovnaký priebeh, môže to byť na vrub refluxu alebo proste je dieťatko typ, čo tvorí hlien. Na oboje pomôže občasne preplach morskou vodou a následne odsať. Príp. máličko nakloniť postieľku a prevesiť mokrú vyžmýkanú plienku cez postieľku - zvlhčiť vzduch na spánok. S pozdravom doki K.