Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,511 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Zmena GYN

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcela by som zmenit gynekologa, u ktoreho som bola jeden rok, ked som k nemu isla prvy krat (ako 17 roc.), samozrejme som nevedela co a ako, nespravil mi dokopy nic, iba mi pohmatom vysetril krcok a odobral krv, kvoli antikoncepcii a to vsetko. Ked som si prisla pre predpis, som sa samozrejme chcela informovat ako sa ma uzivat, no ona ma pred tromi pacientkami, co sa v ambulancii sestricky prezliekali, len mi predpisala recept a dovi dopo.. HAK som po dvoch mesiacoch prestala uzivat lebo som z nej bola uplne KO a uz som tam ani radsej nesla. Teraz samozrejme mi to nedalo, a ked som sa popytala starsich znamych, tak samozrejme im to prirodzene nepripadalo a rozhodla som sa pre zmenu. Chcem sa spytat ako mam postupovat. Ci mam ist do poistovne alebo co. A ci mi novy gynekolog spravi uz celkovu vstupnu prehliadku, lebo tusim na kazdorocnu prehliadku mam narok az od 18 a to este nemam a ci mam narok si vziat svoju zdravotnu kartu so sebou (aj ked v nej dokopy nic nie je). Dakujem velmi pekne, pekny den.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nemusíte nič robiť, iba si vyhľadať nového gynekológa, ísť k nemu. On si vyžiada výpis z dokumentácie od povodnej lekárky a založí Vám kartu. Potrebná je hlavne cytologia krčka.

Podobné otázky

  • zmena gynekologa?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Chcem sa spytat, ci mam zmenit mojho gynekologa z nasledovnych dovodov:
    Som rok po druhom porode a mam nepravidelny menzes, lebo kojim. Pri palpacnom vysetreni ma bolela maternica, on povedal, ze zapal sa mi rozsiril "vyssie".Dal mi antimykotika s antibakt zlozkou /Macmiror /, ktore nazabrali, naopak stav sa zhorsil. Nerobil kultivacie, napriek tomu, ze som za nim prisla s bolestami brucha dole. Na moju poziadavku mi predpisal Cerazette. Nerobil mi krvne testy.Poslal ma domov. Mam 40 rokov a mam dojem, ze moj gynekolog nepostupoval spravne.Je vyhoreny. Bojim sa tych bolesti brucha, stale ich mam, nepravidelne. Este mi robil sono, tam nalez normalny. Dakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte bolesti v podbruší je potrebné vylúčiť zápal maternice, alebo močových ciest. Stery sú vhodné, po nich celková antibiotická liečba. Za zmenu gynekologa nič nedáte.