Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bolestivy sex po porode

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor,

    som 10 mesiacov po porode, rodila som prirodzene, bol mi urobeny aj nastrih hradze. Pri sexe stale pocitujem dost velke bolesti, niekedy mam pocit ako keby ma rezali ziletkou. Pouzivame aj lubrikacny gel, ale nepomaha to. Vlhka som dost. Viete mi poradit do kedy to bude trvat? Resp. co mozem urobit aby mi tie bolesti zmizli? Gynekologicka mi povedala, ze sitie je pekne zahojene. Este stale kojim a beriem antikocepciu Cerazette. Uz som z toho fakt zufala.
    Dakujem velmi pekne.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pri kojení sú nízke hladiny ženských pohlavných hormónov a pošva može byť aj preto bolestivá, skúsiť možno lokálne estrogény vo forme čípku alebo maste.

Podobné otázky

  • bolestivy sex po porode

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den!
    Chcela by som spytat, ze od coho mozem mat bolesti po porode pri sexe.Porod som mala 01.10.2009, bol spontanny, tazky, a zasivali ma aj zo vnutra.Placentu mali vybrat rukou.Vopred dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    až 20% žien má rok po porode bolesti, je to následok šitia a jazvenia. Hlavne pri kojení to býva častejšie. Vhodné je použiť hojné množstvo lubrikačného gelu, niekedy sú dobré aj lokálne estrogény. Stav sa zvykne upraviť