Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,558 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • bolesti v podbrusku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.Niekedy v marci /aprily ma zacalo pichat v podbrusku na pravej strane.bolesti sa objavovali s prestavkami pocas dna a vecer sa stupnovali.po tyzdni sa bolest preniesla aj na lavu stranu.lekar ma vysetril pohmatom,a urobily mi vysetrenie mocu.predpisal mi prehanadlo lebo predpokladal ze bolest sposobuju creva ktore ma tlacia ked nemam pravidelnu stolicu.(tu som nikdy pravidelnu nemala).vysledky mocu boli negativne na vsetko.po 10 dnoch som bola u lekara znovu lebo teraz napriek pravidelnej stolici bolesti neprastavali a parkrak som musela zobrat aj ibuprofen.znova ma vysetril pohmatom,urobil tehotensky test-negativny (beriem injekcnu antikoncepciu kazde 3 mesiace do svalu uz 4 roky,menzes som 4 roky nemala),a odber z krcka maternice.vysledky negativne.predpisal mi spazmolityka a objednal ma na USG.USG vysetrenie tiez nic nenaslo.bolesti po dvoch mesiacoch dost ustupili.objavuju sa uz len sem tam vasinou pri potrebe na stolicu ak som ju nemala den alebo dva,ale obcas aj pri pravidelnej.ide skutocne o tlak criev alebo by som si mala pytat este nejake vysetrenia?dakujem pekne Stanka

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zrejme naozaj išlo o problém s črevami, ale bez vyšetrenia Vám neporadím, pretože gynekologické potiaže sú zistiteľné hlavne pohmatom.
    Taká pomocka je, či sa bolesti zhoršujú pri pohlavnom styku, vačšinou sa gynekologické potiaže zhoršujú pri styku.

Podobné otázky

  • Meškanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Pán doktor potrebujem poradiť. Začala by som tým že s priateľom mám vždy len chránený sex a to prezervatívom. Tento mesiac som užívala dve antibiotika z dôvodu prechladnutia. Užívala som aj herpesin. Posledné mesiace mám veľmi nepravidelný cyklus a pohybuje sa mi od 32-48 dní. Som zúfalá lebo vždy panikárim ohľadom tehotenstva a potom sa stresujem ešte viac. Chcela by som sa teda opýtať koľko dní je akceptovateľné meškanie menštruácie? Mám bolesti v podbrušku a aj boľavé prsia no to už je tak štvrtý deň a stále nič. Dnes je to 35 deň cyklu. Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mám pre Vás jednoznačnú radu, dajte si predpísa´t hormonálnu antikoncepciu, upraví sa Vám cyklus a nebudete v strese, pretože budete chránená viac ako 99%.

  • menopauza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer ja som asi uz polrok po vybrati maternice vsetko mi vybrali aj vajecniky vsetko mam len 25rokov ale mam tazkosti velmi silne krvacanie a velke bolesti v podbrusku

  • Bolesť pri sexe po pôrode

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer. Som skoro 3 mesiace po pôrode a s priateľom sme mali už pár krát sex ale dnes som mala bolesti v podbrušku pri aj po sexe . Je to normálne alebo radšej by som mala ísť ku svojmu doktorovi ?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    jeden krát to nemusí nič znamenať, pri prekrvení maternice môžu byť po styku nepríjemné pocity.
    Ale ak by sa bolesti opakovali, navštívte lekára.

  • Problemy po medikalnom potrate

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, absolvovala som medikalny potrat v zahranici kde som vzala misoprostol oralne 27.1. (17 dni dozadu). Od nasledujuceho dna beriem antikoncepcne tabletky Effilevo na docistenie. Potrat velmi bolestivy, prve tri dni silne krvacanie, dalsie 3 dni stredne, dalsi tyzden slabe az spinenie.
    O 2 tyzdne po zakroku (od 10.2.) mam opat znova silne krvacanie (uz 3 dni vkuse), velmi nafuknute brucho, bolesti v podbrusku ako pri silnej menstruacii. Horucku nemam, tym padom si nemyslim ze by slo o zapal maternice.
    Znepokojuje ma navrat silneho krvacania a dnes uz rezava bolest v podbrusku. Nikde sa neviem dopatrat ci je toto normalny priebeh.
    Naslednu kontrolu mam az 20.2. ci sa vsetko vycistilo.
    Viete mi poradit ci mam ist dovtedy na urgent alebo vydrzat s liekmi od bolesti?
    Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    tento protokol podávania misoprostolu v kombinácii s antikoncepciou ja nepoznám, ale samozrejme ak máte bolesti a silné krvácanie, je potrebné vyšetrenie na pracovisku, kde Vám misoprostol podali.

  • Potrat a kyretaz

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prosím vás 19.1.2024 mi odtiekla plodová voda v 18tt 23.1.2024 som porodila a hneď mi robili kyretaz…Prvú kontrolu mám 14.2.2024 u svojho gynekológa moja otázka je že je to už vyše 2 týždňov a mne začali bolesti v podbrušku také pichľave už ani mekrvacam ani nešpinim len ta oblasť posledných 5 dni je taká zvláštna.Mozte mi prosím povedať či je to normálne alebo mám ísť skôr na pohotovosť alebo stačí počkať do toho 14.2 dakujem veľmi pekne

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nemusíte ísť na pohotovosť, Váš lekár ordinuje a musí Vás zobrať aj skôr, neobjednanú. Na druhej strane však je možné sa ukázať aj v nemocnici, kde potrat prebehol, ak sa jedná o komplikáciu výkonu.