Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • rozmery panvy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o názor, aký pôrod (prirodzený alebo sekciu) by ste ako odborník odporúčali pri rozmeroch panvy 24-29-31-17. S mojím doktorom som sa o tom ešte nerozprávala. Ďakujem.

Podobné otázky

  • rozmery panvy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den chcela by som sa spytat co sa da zistit z rozmerov panvy. moje rozmery su 24/28/33/18 za odpoved dakujem

  • otazocky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry pan doktor bola som na poradni a gynekolog mi zmeral panvu a mam rozmery 23,27,31,18 mam 5 tyzdnou do pôrodu a moja malicky už vazi 2700gramov lekar povedal,že uvidime ako bude dalej rast a ak neprejde cez panvu tak spravia cisarsky je to skutocne potrebne?Kolko mi mala mat aby som nemusela rodit cisarsky?este som citala,že v 34 tyzdni by malo malicke vazit 2100gramov a v 36.tyzdny 2600gramov a moja ma už teraz 2700. Laborat.vysetrenia: erytrocyty:4,39 , Leukocyty: 10,3 , Hemoglobin:112. USG: ACM: 0,72 AU alebo AV: 0,64.Vsetko je v poriadku???Dakujem a pekny dnik

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    u nás sa na rozmery panvy nepozeráme, pretože vonkajšie rozmery len málo hovoria o vnútorných rozmeroch, ktoré sú podstatné.
    Hmotnosť je iba odhad a často sa spletieme o viac ako o pol kila.
    Inak nálezy sú v poriadku.

  • porod sekciou

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mám pred sebou tretiu sekciu. Prvý syn mal hmotnosť 4250g dĺžku 54 cm. Druhý syn 3950 g a 52 cm. Pri druhom dieťati som si vybrala nemocnicu, kde mali pravidlo, keď raz sekcia, tak už vždy. Mala som šancu porodiť prirodzene pri rozmeroch panvy 22/28/30/18 ? Neviem presne čo jednotlivé hodnoty znamenajú. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    vonkajšie rozmery panvy hovria málo o vnútornýchpomeroch. Obvykle ak má dieťa okolo 4 kg tak sa robí znovu cisársky rez pretože v matenrici sú vyššie tlaky a hrozí prasknutie jazvy.

  • rozmery panvy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň
    včera som bola na poradni u svojho gynekológa a chcem sa opýtať na rozmery panvy 22/28/30/18, pán doktor mi povedal že je dosť úzka, a môžu byť problémy ak by bábo bolo váčšie, odporúčali by ste cisársky rez alebo je možné rodiť aj normálnou cestou? Obávam sa len z toho dôvodu že neviem pri akom dr budem rodiť.
    Ďakujem