Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,843 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Menštruácia a polipy

    , Autor: Bambuľka z

    Dobrý deň prajem
    Chcela by som sa Vás opýtať, bola som 12.12.2023 na odstránenie polipov, menštruáciu mávam pravidelne s občasným meškaním lenže priebeh menštruácie je u mňa dosť bolestivý a počas krvácania sa mi tvoria veľké zrazeniny a krvácanie je veľmi intenzívne silné menštruácia je prerušovaná a to tak že krvácam dva dni intenzívne a potom sa to na deň dva preruší tak že si myslím že je menštruácie koniec a následne na to sa mi vráti ešte so silnejším krvácaním a krvácanie je s veľkými zrazeninamy. A stále mám aj bolesti v podbrušku. Môže to prosím vás súvisieť s tými polipamy ktoré som mala. A ako často by sa malo kontrolovať či sa polipy nevrátili, sú nejaké príznaky ktoré môžu poukazovať na to že ich mám znovu. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takéto krvácanei môže byť aj pri polypoch, preto je vhodná kontrola ultrazvukom u Vášhy gynekológa. Ak by nenašiel príčinu, možno zvážiť antikoncepciu.