Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,843 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Menštracia

    , Autor: Domi:)

    Dobry večer chcela by som sa poradiť ,či je normalne mať 17 dni menštraciu ?Prvni mi menštracia meškala 2 tižden a teraz sa neche zastaviť

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nie je to normálne, urobte si pre istotu tehotenský test vyhľadajte svojho lekára, ak by bol test pozitívny, vyhľadajte lekára čo najskôr, môžete mať aj mimomaternicovú graviditu.

Podobné otázky

  • Slabá menštruácia

    , Autor: kkvetka

    Dobrý deň,
    som 3 mesiace po potrate, prvá menštrácia sa dostavila do 6 týždňov a bola presne rovnako silná ako inokedy, druhá meštruácia sa dostavila na 23 deň, ale iba jeden deň bola silnejšia, potom 3 dni veľmi slabé krvácanie, teraz prebieha 3 menštruácia a je ešte slabšia ako tá druhá, krvácanie je slabé,a skôr len pri toalete.Tiež prišla na 23 deň. Pred potratom bol cyklus tiež 22-23 dňový, ale krvácanie 3 dni silné aj s bolesťami a dva dni slabé. Teraz je veľmi slabé naproti tomu, bez bolestí. Je to v poriadku? Bojím sa, že sa mi netvorí dostatočná výstelka maternice alebo že stratím menštruáciu.Som však aj v stresovom období. Môže aj to byť na príčine? Ďakujem za odpoveď.

  • vynechanie menštrácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcela by som sa Vás spýtať, mám 17 rokov, menštráciu som mala pravidelnú a nikdy mi nemeškala, mávam s priatelom nechránený styk. Menštrácia mi mešká už asi týždeň, mávam bolesti v podbrušku ako pred začiatkom menštrácie, prsia mám bolestivé. Bojím sa, že som tehotná alebo mám cystu. Pôjdem na gynekologické vyšetrenie ale rada by som najskôr vedela Váš názor. Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    prečo máte nechránený styk ak nechcete dieťa ???????
    Ešte raz sa pýtam, prečo máte nechráněný styk v 17 rokoch ???
    Viete si zapnúť internet, to znamená, že viete čítať, teda ste o antikoncepcii už isto počula a čítala.
    Ste zrejme tehotná, spravte si test a navštívte gynekológa.

  • oddialenie menštrácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, zajtra odlietam na dovolenku a uvedomila som si, že počas nej pravdepodobne dostanem menštruáciu. Zabudla som zajsť ku gynekológovi a už je neskoro mu aj volať. Ale spomenula som si, že mi vlani oddialil menštruáciu pomocou Duphastonu. Užívam ho aj tento mesiac. Od 16. do 25. dňa cyklu 2x denne. Dobre si pamätám, že ak hneď budem pokračovať ďalším balením, menštrácia sa posunie? Môžem to tak urobiť? Je tu ešte jeden "háčik". Snažím sa otehotnieť, užívam Clostilbegyt a nasledne Pregnyl, takže možno oddialenie menzes ani nebude nutné. Ale to v tej chvíli nebudem vedieť. Poraďte mi, prosím. Ak som tehotná a budem užívať to ďalšie balenie Duphastonu bez prestávky, nemôžem ublížiť bábätku? A ak nie som tehotná, budem môcť v ďalšom cykle pokračovať s Clostibegytom? Prosím, skúste mi odpovedať čo najskôr, čas ma tlačí, ale mám prístup k netu aj pri mori. Budem čakať, lebo neviem, čo mám robiť. Ďakujem.

  • liecba polypu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    chcela som sa opytat na ine moznosti liecby polypu maternice ako je antikoncepcia. Mala som ho aj pred dvoma rokmi, ked mi ho uspesne v nemocnici pocas zakroku odstranil moj gynekolog. Teraz sa mi opat vratili problemy ako velmi silna menstracia(kusy sliznice)a z toho anemia a unava. Pri ultrazvuku mi zistil lekar znova polyp, ale zakrok cez krcok maternice mi znova neodporuca kvoli tomu, ze som este nerodila (35).Ako liecbu navrhol Logest, ale kvoli viacerym pricinam:krcove zily a rodinna anamneza(mozgova prihoda) sa tomu chcem vyhnut. Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    logest určite polyp nevyrieši, polyp nie je hormonálne závislý, musí sa vždy odstrániť operačne.
    Obávam sa, že minule zrejme ste polyp nemala a preto Vám teraz operáciu nedoporučuje.