Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,558 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Možný zápal alebo tehotenstvo?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravím, potrebovala by som poradiť, respektíve, počuť váš názor. pred pár dňami som mala nepríjemnú skúsenosť. 3 dni ma trápili bolesti v oblasti brucha a podbruška. bola to bolesť rovnaká pocitu svalovice. doslova som citila akoby natiahnuté svaly. taktiež som bola naozaj velmi nafúknutá, a citila sa akoby som mala v bruchu kamene alebo nejaku záťaž, ktorá ma doslova ťahala k zemi. mala som problém aj s jedlom, pretoze mi z každého jedla bolo este tazsie. mala som problem aj so stolicou (prilis tvrdá, alebo zápcha) a tak isto, aj s cikaním (raz to neslo vobec, potom zas prilis casto po troche). na posledný tretí deň, keď tieto bolesti “odznievali” som zacala mat uplne presvitný výtok konzistencie, doslova, sopľu z nosa. bola tam však aj prímes krvi. tmavočervenej krvi. to sa stalo raz počas čúrania. odvtedy presli 4 dni a ja mávam občas hnedý hustejší , alebo znovu priesvitný mazľavý výtok s prímesou krvi. bolesti uz chvalabohu, nie su, ale nafúknutie obcas ano. robila som si aj tehotenské testy, nakoľko som sa bála, čo ak som tehotná. v oba dni keď som testy robila, vyšli pozitivne. samozrejme sa to aj dalo čakať nakoľko som vaginálny sex nemala. Nie uplne. S partnerom sme skúšali ale kedze to bol moj prvy krat a jeho nie, mala som stres a bala sa, tak som sa stiahla. mali sme len analny sex (mala som ho od jula uz viac krat) ale partner sa viac krat obtrel o vaginu aj pocas toho ako maj ejakulát na penise. odpanena teda nie som, ale viete, stres bol na mieste. myslite si, ze to cele moze byt len nejaky zapal alebo prechladnutie. Ja som velka fanúšička crop topov,teda odhalených krížov aj v zime :D alebo sa naozaj mohlo stat ze som otehotnela a mam ist za gynekológom. Dakujem za skorú odpoveď. Pekny zvysok dna/vecera.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    v prvom rade si musíme ujasniť, či boli testy pozitívne alebo negatívne, ak ste mali dve čiarky, ste určite tehotná ak nie, tak je tehotenstvo vysoko nepravdepodobné. Lebo píšete, že testy boli pozitívne.
    Ak ste tehotná, treba navštíviť gynekológa.
    Ak nie ste (jedna čiarka), toto vyzerá na premenštruačný syndróm, účinok hormonu progesteron po ovulácii. V každom prípade by som odporučil dať si predpísať antikoncepciu, napriek tomu, že si zachovávate panenstvo análnym stykom, riziko tehotnosti je reálne.