Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Problém s krčkom

    , Autor: Becky

    Dobrý deň pán doktor. Mám dlhodobé gyn. problémy, výtok, svrbenie a bolesti v podbrušku. Tiež mávam špinenie po a pred menštruáciou. A bolesti po steroch z krčka - aj krvácanie. A takisto mávam bolesti aj po rôznych čípkoch na vkladanie - aj krvácanie. Viac krát som bola preliečená antibiotikami - doxyhexal, dalacin, biseptol, nolicin. A samozrejme aj antimykotikami - aj celkovými (flukonazol) Krčok vyzerá byť pri vyšetrení v poriadku, aj cytológia bola ok. Neviem ako ďalej postupovať aby som sa dopracovala k nejakej diagnóze? Ďakujem za prípadnú odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    príznaky sú naozaj typické pre zápal krčka maternice, je otázka, či bola liečba dostatočná a či bol preliečený aj partner. Osobne by som navrhol kombináciu ciprofloxacín + klarytromycín aspo%n 10 dní a určite preliečiť aj partnera.

Podobné otázky

  • Špinenie po menštruácii

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.Chcela by som sa spýtať-už asi 7 mesiacov mám po menzese,ktorý trvá asi 5 dní ešte do dvoch týždňov od začiatku špinenie.Niekedy slabšie,niekedy silnejšie.Samozrejme som bola aj u lekára,robil mi sono a nič nenašiel.Najprv mi predpísal estrogén,ale to nepomohlo.Dokonca po užívaní sa mi menzes posunul o 5 dní,čo som predtým mala presne,ale lekár povedal,že to nie s estrogénu.Teraz som bola na krv a ešte pôjdem dva krát počas mesiaca .Vraj sa tak zistí problém.Ale obávam sa či to nemôže byť niečo vážnejšie napr.nejaká rakovina.Neviem aké príznaky bývajú.Na preventívke som bola pred 10 mesiacmi,ale v Slovenskom zdravotníctve teraz môžem ísť až po roku a mesiaci,čiže až za pár mesiacov.Nemala by som trvať aj na nejakom vyšetrení zo sterov???Ďakujem za odpoveď a prajem príjemné sviatky.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak je to pravideľné krvácanie po menštruácii tak by to nemal byť problém s krčkom maternice, ak ste mala negatívne stery, tak je riziko rakoviny malé.
    Takéto krvácanie može byť buď hormonálne, alebo sposobené polypom či zápalom. Bez vyšetrenia sa nedá zistiť príčina.