Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Nadmerný výtok..

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pred rokom,som sa s vami radila ohladom vela vytoku v posve,ste mi poradili nizkohormonalnu antikoncepciu,trochu zabrala ale nieje to ono..Upresnim vytok zo mna nevyteka,akurat pti pohlavnom styku,vtedy a je ho prilis a nieje to len sexualnou stimulaciou proste stale som velmi vlhka a nemusim byt vzrusena,ale nevytekam..Chcela by som sa opytat a hladat za tym pricinu,pretoze sa neviem zmierit s tym,ze niektore zeny ho tak maju,ked v minulosti som ziadny nemala,bola som az sucha,trpela som asi 5rokov castymi mykozami,kazdy mesiac som mala mykozu a zrazu zmizla,ked sa mi objavil tento nadmerny vytok..Tak nerozumiem tomu ked 5rokou trpim mykozou a zrazu sa mi objavi tento vytok a mykoza prestane.Nemoze byt za tym nieco viac?a okrem toho niekedy sa mi stane pri pohlavnom styku ze opuchnem,stava sa mi to zriedka,ale ked opuch zmizne tak nemam mykozu ani nic,pritom v minulosti som mala okamzite mykozu..dakujem za odpoved..

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    može ísť aj o chronickú mykózu, ak ste trpela opakovane zápalmi, je možné, že prešli do chronického štádia, tomu by svedčil i ten opuch po styku.
    Kúpte si dve balenia canesten vaginálny krém preliečte sa aspoň14 dní a potom dlhodobo Lactovag vaginálne. Pošvová flóra by sa mala obnoviť.