Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,535 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • zápal?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer,

    mám taký problém. V poslednom období (asi 4-6 dní) ma v pošve svrbí, po menštruácii mávam tmavo hnedý výtok (asi tak 3 dni), no v poslednom čase to nebolo len po menštruácii. Občas po pohlavnom styku ci orálnom sexe krvácam alebo mám už spomínaný výtok. V júli som mala svoj prvý pohl. styk, moze to byt sposobené aj tým? (Partner nemal predo mnou ziadne partnerky s ktorymi pohlavne zil.) Jedná sa o zápal či niečo iné? Na gynekologickej prehliadke som ešte nebola.

    Ďakujem za odpoveď!

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    svrbenie môže byť spôsobené mykózou, a špinenie po styku zrejme súvisí so začiatkom pohlavného života. Mala by ste absolvovať prehliadku.

Podobné otázky

  • Bolesť ľavého prsníka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pekný deň prajem dosť ma boli ľavý prsník a su obidva naliate ale ten ľavý je dosť bolestivý a trochu ma tam aj pichá v obidvoch. mám aj nestranné kŕče ale take slabé. Pichá ma aj vo vaječníkoch môže to byť Stoho že mám dostať menštruáciu alebo môžem mať zápal??? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    uvedené problémy sú typické pre premenštruačný syndrom, čo súvisí s ovuláciou a vylučovaním progesteronu. Stav sa upraví po menštruácii.

  • Bolesť vaječníka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pan doktor už dva dni mam taku pichlavu bolesť v ľavom vajecniku večer a malá som aj hnačku iba jeden krát cez deň mam menštruačné kŕče také slabé menštruáciu som mala 21.1. Výtok mam žltý s zápachom môžem byť prechladnuta? Alebo zapal? Strašné má páli aj zaha.

  • Svetlý výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den, už asi druhý mesiac mám svetlý žltkastý výtok, ktorý trochu zapácha. ide len o mikozu alebo je to zápal??
    Dakujem

  • Nejaky zapal?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.moj prolem spociva vtom ze mavam bolesti v podbrusku na pravej strane niekedy ma to chyti intenzivnejsie inokedy len slabo citim vajecnik.,mam 28 rokov a na priehladke som nebola uz asi 4 roky,samozrejme ze mi to hned odporucite stym ratam ale ja pracujem v zahranici a tu nemozem najst lekara ktory by nemam plno.ked mam bolesti tak vtedy zviknem mat aj husty biely vytok,tiez ma to vtedy boli aj pri pohlavnom styku.neviem zaradit tie bolesti lebo ma aj casto nafukuje a mam pocit akoby to bol tlak ktory mi tlaci na vajecniky ci to nieje v broblem v crevach!?dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    aj v zahraničí sú gynekol´govia, ale v niektorých krajinách sú považovaní za špecialistov a vyšetrenie sa hradí priamo. Zistite si situáciu, vyšetrenie je vo Vašom prípade plne indikované. Vyzerá to na zápal.

  • mozny zapal?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer.Chcem sa opytat ci by som mohla mat neake vazne zapaly po niekolko hodinovom pobyte vonku bola dost chladno,na konci marca.Bola som v pokrytom priestore,ale predsa ta budova mala par skar.A vietor prenikol aj dnu.Nesdela som priamo na zemi,ale zas som som neboal priamo chranena pred tym chladom.ale oblecena som bola aj celkom teplo no ajtak mi bola zima a dost som teda aj prechladla.No asi 16 dni na to som bola u obvodnej lebo som maal teploty ,bola som nachladena a,uzivala som antibiotika.Robila mi prehliadku a brala mi krv na ASLO povedala,ze su v poriadku to bolo v aprili no sice neviem ci t ASLO odhaluje aj zapaly v oblasti zenskych organov?Nijake bolesti som sice nepocitovala,a v decembri som isla na prve gynekologicke vysetrenie.No robili mi len brusny ultrazvuk no pocula som,ze nie je taky presny ako vaginalny,takze nemusel vsetko odhalit.A brali mi vytery na kultivaciu vysla mi E.coli a streptokok.Alebo mohlo mi to nachladnutie dopomoct k tomu aby sa mi tie bakterie E.coli dostali nikede tam kde by mi mohli posobit zapal?Lebo V januari som sa vonku casto hravala s neterou a stavalis me rozne snehulaiky a par krat som na par minutiek pri tom klacaal na kolenach a skoncilo to tak ze som vela krat chodila na WEc a pila som rozne urologicke caje no nepomohlo a nakoniec to ksocilo zapalom obliciek.Je mozne,ze lekar zapal prehliadne?bojim s aaj preto lebo par mesiacov po prechaldnuti som spinial mio cyklu vo vytoku bolla a krv ie vela trvalo to cca 2 tyzdne tak nic no v tej dobre som acsto choodila na vytery skoor kazdy mesiac sem tam za dva ,tak dufam ue to nebolo neako vazne .dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zápal ženských pohlavných orgánov nevzniká pri sedení na studenom podklade, v naprostej vačšine ide po pohlavne prenosné ochorenie. ASLO s tým nemá nič spoločné, to ukazuje infekciu streptokokom v hrdle.
    E.coli je normálna súčasť pošvovej flóry.
    Zápal močových ciest je nezávislý od gynekologického zápalu, tam je podchladenie možnou príčinou.