Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Špinenie

    , Autor: Kriša

    Dobrý deň ďakujem vám za predošlú odpoveď mám tu taký problém a bojím sa čo to môže byť mám 16 a začala som brat antikoncepciu približne pred 4 týždňami a mám hnedý zapachajuci výtok a mierne hnedo ružový výtok občas aj kúsok krvy mimo cyklu bojím sa čo by to mohla byť ?

Podobné otázky

  • HAK a endometrioza

    , Autor: Linda3908

    Ďakujem pán doktor, reagujem na Vašu odpoveď.

    HAK beriem od marca, s tým že po týždni som začala krvácať a nelepší sa to. Doktorka povedala, že pri zmene HAK sa ti zlepší ale bohužiaľ nie.

    Naozaj nie je niečo čo by to krvácanie mohlo zmierniť prosím? Bohužiaľ, nie je to špinenie ale normálne krvácanie.

    Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    väčšinou sa do troch mesiacov takéto problémy ustália pri antikoncepcii, dal by som tomu ešte šancu jeden mesiac. Ak stále budete krvácať, bude potrebné celý prístup prehodnotiť.

  • Zlynda - pokračovať?

    , Autor: Žanetka86

    Dobrý deň pán doktor,
    chcela by som sa opýtať, doužívala som 5 mesiac antikoncepcie Zlynda. Pani doktorka ma upozornila na možné špinenie, ale špinenie vôbec neprechádza, dá sa povedať že každý deň v podvečerných hodinách mám pomerne silné kŕče v podbrušku ako pri menzese a každý deň príde aj "večerný" niekedy slabší niekedy silnejší menzes. Je to v poriadku? Dá sa povedať, že si neviem predstaviť sa za tejto situácie s partnerom intímne spojiť.
    Menzes, ktorý mám potom riadne v termíne je veľmi silný.
    Na toto moje sťažovanie pani doktorka povedala, že budeme antikoncepciu meniť keď doberiem blister, avšak sa mi s ňou nepodarilo spojiť, blister zajtra doberiem a neviem či pokračovať alebo zostať bez antikoncepcie. Či sa mu úplne nerozhádže organizmus keď potom niečo nasadíme. Ďakujem pekne za radu

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    Zlynda je špeicifický druh antikoncepcie, ktorý je vyhradený pre ženy, ktoré nesmú užívať estrogény. Obsahuje iba jeden druh hormónu, a preto môže jej užívanie sprevádzať horšia kontrola menštruačného cyklu.
    Ak Vám to takto nevyhovuje, bude potrebné zvážiť inú formu antikoncepcie.

  • Vyndchanie a nasledna klasicka menstruacia

    , Autor: Janka0511

    Dobry den , v minulom cykle som zabudla uzit 9. Tabletu z 21. Antikoncepcie BELARA. Dva dni na to sa mi objavilo spinenie ,ktore pretrvavalo do konca uzivania daneho blistra a dva dni po douzivani sa mi ako obvykle spustila menstfuacia , avsak s uplne inym charakterom ako pocas uzivania HAK. Bola bolestiva a krvacanie intenzivnejsie, podobne ako v case, ked som este hak neuzivala. Urobila som dobre, ak som 7- dnovu pauzu normalne absolvovala a novy blister som zacala brat az po tejto pauze ? Belaru uzivam uz asi 4 roky a podobna situacia pri zabudnuti sa mi este nestala . Bojim sa len toho ze v sucasnosti pocas uzivania tohto dalsieho blistra moje telo nereaguje na hak a dôjde k normálnej ovulacii v dosledku tej klasickej menstruacie ako som vam uviedla vyssie. Dakujem vam za odpoved

  • Levorset

    , Autor: Ňuňuška

    Dobry den zachvilku to bude 1 rok čo mam teliesko a tento mesiac som mala iba akoby špinenie a 1 den akoby menštruáciu . Môže to byt sposobené tym ?

  • Žiadna menštruácia

    , Autor: Danka02

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette už druhý rok. Doteraz mi chodila menštruácia pravidelne. Aj teraz chodí ale je to len špinenie na papieri, neviditeľné. Minulý mesiac tiež len špinenie na papieri ale vtedy som nemala byť z čoho tehotná no aj napriek tomu som vtedy zašla po mesiaci od styku na krv. Výsledok negatívny. Včera večer mi mala prísť ďalšia menštruácia ale tiež nič, len občas fliačik krvi na intímne. Tehotenský test bol včera negatívny. Môžem byť tehotná alebo čo sa deje? Môže mi vymiznúť menštruácia úplne? Styk bol začiatkom apríla od 3.4 do 7.4 a 16.4 ten posledný čiže 16.4 bol chránenený aj pharmatexom. Neviem na čom som a dosť sa obávam. Neurobila som žiadnu chybu v užívaní antikoncepcie

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je to jeden z priaznivých účinkov antikoncepcie, že sa sliznica maternice stiahne na minimum počas užívania a stratí sa menštruácia. Je to normálne a veľmi fajn, nie?