Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Zlynda - pokračovať?

    , Autor: Žanetka86

    Dobrý deň pán doktor,
    chcela by som sa opýtať, doužívala som 5 mesiac antikoncepcie Zlynda. Pani doktorka ma upozornila na možné špinenie, ale špinenie vôbec neprechádza, dá sa povedať že každý deň v podvečerných hodinách mám pomerne silné kŕče v podbrušku ako pri menzese a každý deň príde aj "večerný" niekedy slabší niekedy silnejší menzes. Je to v poriadku? Dá sa povedať, že si neviem predstaviť sa za tejto situácie s partnerom intímne spojiť.
    Menzes, ktorý mám potom riadne v termíne je veľmi silný.
    Na toto moje sťažovanie pani doktorka povedala, že budeme antikoncepciu meniť keď doberiem blister, avšak sa mi s ňou nepodarilo spojiť, blister zajtra doberiem a neviem či pokračovať alebo zostať bez antikoncepcie. Či sa mu úplne nerozhádže organizmus keď potom niečo nasadíme. Ďakujem pekne za radu

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    Zlynda je špeicifický druh antikoncepcie, ktorý je vyhradený pre ženy, ktoré nesmú užívať estrogény. Obsahuje iba jeden druh hormónu, a preto môže jej užívanie sprevádzať horšia kontrola menštruačného cyklu.
    Ak Vám to takto nevyhovuje, bude potrebné zvážiť inú formu antikoncepcie.