ahoj, pozrela som si ho na nete a vyzerá skoro ako moj BRAVO, takže ti napíšem ako robím jogurty ja a možno sa ti to tiež podarí:wink:
Najskor si vo väčšej nádobe (takej odmerke) zmiešam 1l plnotučného mlieka s 1 smotanovým jogurtom so živými kulturami (napr Zvolenský, Alke, sabi, alebo aj smotanový TESCO) a pridám trošku smotany na verenie alebo šlahačky - to ak chcem mať viac smotanový, nemusí byť. Mlieko nezvyknem predhrievať, ale niekto ho aj vopred ohrieva aspon na izbovú teplotu. Teplota však nesmie byť vyššia ako 40°C, lebo by zabila jogurtové kultury. Krabicové mlieko vopred nepreváram, nepasterizované (napr. z mliečneho automatu) sa prevariť musí. Niekto dava aj sušené mlieko alebo trošku cukru, ja nedávam.
Potom tu zmes rozlejem do pohárikov z jogurtovača, uzavriem a zapnem jo na 6-7 hodín (zvyčajne na noc). Potom ich treba schladiť a može sa jesť.