Trendovo oblečená budúca mamička

Miroslava Miková | 6. február 2017
Trendovo oblečená budúca mamička

Správne tehotenské oblečenie určené budúcim mamičkám dokáže ešte viac podčiarknuť výnimočnosť a krásu zázračného obdobia, ktorým tehotenstvo určite je.

Tehotenstvo v živote ženy a jej rodiny predstavuje veľkú udalosť. Azda najvýznamnejšie zmeny sa dejú v tele samotnej budúcej mamičky. Nekonečná radosť a očakávanie, ktoré prežíva vo svojom vnútri sa prenášajú aj navonok. Vyžaruje z nej podmanivá krása, ktorá dokáže oslniť každého.

Pre nastávajúcu mamičku je určené tehotenské oblečenie

V rozpätí deviatich mesiacov „tehuľky“ postupne odkladajú svoje bežné oblečenie a vymieňajú ho za tehotenské odevy. Správne oblečenie určené budúcim mamičkám dokáže ešte viac podčiarknuť výnimočnosť a krásu zázračného obdobia, ktorým tehotenstvo určite je.

K tomu, aby ste svojím odevom dali všetkým najavo, že si tehotenstvo užívate, naozaj nepotrebujete veľa. Nemusíte byť milionárka ani mať osobného poradcu, ktorý všetko vybaví za vás. Stačí trochu fantázie, správnych informácií či trikov a prostredníctvom niekoľkých originálnych kusov oblečenia si vyčaríte naozaj skvelý imidž.

Ako vyberať tehotenské oblečenie

Samotné tehotenstvo by nemalo spôsobiť zásadnú zmenu vášho doterajšieho štýlu obliekania. Nenúťte sa k noseniu oblečenia, ktoré nevystihuje vašu osobnosť. Platí to pre druh oblečenia, strihy aj farby. Čomu by ste mali venovať pozornosť je kvalita materiálu, celková pohodlnosť odevu, farebnosť a samozrejme módnosť.

Ako budúca mamička chcete určite vyzerať sexy. Z tohto dôvodu zabudnite na veľké a neforemné strihy, ktoré zahaľujú úplne všetko. Štýlové tehotenské oblečenie by malo vyzdvihnúť vaše prednosti.

Prečítajte si: Pekná aj v tehotenstve

Niekedy budúce mamičky zabúdajú na veľmi dôležitú skutočnosť - nezohľadňujú kritérium nositeľnosti po pôrode. Ak budete venovať pozornosť aj tomuto aspektu, tehotenské oblečenie po drobných krajčírskych úpravách využijete aj v období po pôrode.

Dôležité je pripomenúť vlastnosti materiálu, z ktorých sú tehotenské odevy vyrobené. Za žiadnych okolností nekupujte oblečenie zo syntetických materiálov. Prírodné látky majú najmä v období tehotenstva svoje opodstatnenie. Vyhnete sa možným nepríjemným alergickým reakciám na vašej pokožke.

Majte na pamäti, že zmeny v garderóbe by sa nemali týkať len vrchných odevov, ale aj spodnej bielizne a topánok. Platí, že by mali maximálne spĺňať kritéria a nároky tehotnej ženy, ktorými sú najmä praktickosť, pohodlnosť a samozrejme štýlovosť.

Prečítajte si: Starostlivosť o prsníky až do pôrodu

Skvelým doplnkom šatníka budúcej mamičky sú tehotenské pásy na bruško, ktoré vyriešia problémy s vykúkajúcim bruškom. Okrem toho majú skvelú vlastnosť, ktorú oceníte najmä v chladnejších mesiacoch – príjemne zohrejú oblasť krížov.

Niekoľko tipov pre výber oblečenia

  • Obdobie prvých troch mesiacov venujte obzeraniu tehotenských odevov. Preskúmajte ponuku internetových obchodov a navštívte špecializované predajne pre tehotné, aby ste sa inšpirovali a mali prehľad o tom, čo momentálne letí. Nebojte sa pýtať a nechajte sa informovať o najnovších hitoch.
  • Pri výbere odevov berte do úvahy už niekoľkokrát spomínané kritéria – kvalitu, strih, farebnosť, módnosť,  nositeľnosť po pôrode a samozrejme štýl, ktorý preferujete. Ak ste nikdy nenosili šaty, nenúťte sa k ich noseniu ani v tehotenstve. Naopak, ak ste vždy milovali džínsy, jednoznačne ich zaraďte do svojho tehotenského šatníka.
  • Primeranú pozornosť venujte cene oblečenia, ktorá by však nemala byť základným kritériom pri rozhodovaní. Neskôr určite oceníte menej kvalitného oblečenia, ktoré môžete vzájomne kombinovať ako veľa oblečenia nižšej kvality, v ktorom sa v konečnom dôsledku aj tak nebudete cítiť dobre.
  • Po skončení prvých troch mesiacov by ste mali mať v šatníku aspoň zopár tehotenských kúskov, aby vás zmeny vášho tela nezastihli nepripravenú. Vyhnete sa tak zbytočnému stresu z rýchleho a nepremysleného nakupovania.
  • Kombinujte, kombinujte, kombinujte! Na túto možnosť myslite už pri kúpe oblečenia, pretože k tomu, aby ste vyzerali každý deň skvelo nepotrebujete kvantum odevov. Dôležité je však vyberať také odevy, ktoré možno vzájomne zladiť.
  • Buďte príťažlivá! Pýtate sa ako? Riešenie je naozaj jednoduché. Ukážte to, čo je na vás pekné. Ak máte krásne nohy, vystavte ich na obdiv v sukni, šatách či šortkách aj v tehotenstve. Rovnako môžu vašu ženskosť podčiarknuť decentné výstrihy na topoch, tričkách či blúzkach.
  • Nezabúdajte na módne doplnky zastúpené kabelkami, náušnicami, náramkami, náhrdelníkmi, príveskami či prsteňmi.
  • Nevyhýbajte sa riaseniu, záhybom, volánom na odevoch či vrstveniu. Práve tieto módne prvky môžu z obyčajných kúskov oblečenia urobiť zvodné a originálne modely. Ak ste nikdy nepodľahli čaru vrstvenia, možno tejto mánii prepadnete v tehotenstve. Vrstvené oblečenie pôsobí štýlovo a žensky nielen na štíhlej postave, ale pristane aj tehotenskému brušku. Nebojte sa blúzku skombinovať s vestičkou alebo na jednoduchý top navrstviť farebné tielko.
  • Súčasťou garderóby každej ženy by mali byť tehotenské nohavice alebo džínsy. Vrchné časti oblečenia im ľahko prispôsobíte. Využiť môžete aj odev z  „predchádzajúceho“ šatníka, ktorý doplníte tehotenským pásom na bruško. Ak vám nohavice príliš nevyhovujú, veľmi pohodlné a zároveň trendové sú tehotenské legíny. Ich služby oceníte najmä v teplejších mesiacoch. Kombináciu legín, farebného topu či tuniky a samozrejme balerínok ocení nielen budúca mamička, ale aj jej okolie.

 

Prečítajte si: Je tehotenstvo sexy?

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: