December je najplodnejším obdobím roka

Marika Koscelníková | 13. december 2022
December je najplodnejším obdobím v roku

Atmosféra tohto čarovného mesiaca možno stiahla aj vás. Štedrosť a hojnosť poletuje okolo a veru, aj detičky sa plodia v decembri najčastejšie.

Sviatočné obdobie je obdobím plodenia detí

December je najobľúbenejším mesiacom na otehotnenie. Štatistiky ukazujú, že v septembri sa rodí najviac detí v mnohých krajinách. Je to zaujímavý fenomén, ale má svoje logické vysvetlenie. Aj keď, ako všetci vieme, zázraky sa dejú práve na Vianoce a čo je väčším zázrakom, ako splodenie nového človeka?  

V tomto čase tvoríme  s nadšením veľa vecí -  medovníkové srdiečka, vianočné pohľadnice, darčeky a... bábätká. Áno, je to tak, ženy štatisticky otehotnejú častejšie v tomto ročnom období. Viac sa ľúbime a túlime a všadepoletujúca láska sa zhmotní tým najkrajším spôsobom.

Počas vianočných sviatkov sa rodí najmenej detí

A aj keď sú vianočné sviatky najbežnejším obdobím na otehotnenie, pôrodov je vo sviatočnom období menej. Štedrý deň, Nový rok, to sú dni, kedy nie sú pôrodnice preplnené, lekári pravdepodobne nenaplánujú cisárske rezy na sviatky, čo by mohlo poukazovať na nízku pôrodnosť v tieto špeciálne dni.

December je najplodnejším obdobím v roku

Za septembrový babyboom môže december

Čo sa týka septembrového babyboomu, ten má zrejme menej spoločného s kúzlom sviatočného obdobia a viac súvisí s tým, že máme viac voľných dní, dovoleniek a pohody.  Nie je to tak, že by imelo bolo nejaké čarovné afrodiziakum, ale faktom je, že "výroba" bábätka si vyžaduje čas a v tomto ročnom období ho máme. 

Tieto Vianoce buďte vďační za čas, ktorý strávite so svojimi blízkymi a partnerom. Ten čas, ktorý si venujete vzájomne vám môže priniesť krásny darček v septembri. Ľúbte sa!
Zdroj: www.mother.ly

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: