Buďte šťastní! 3 najdôležitejšie tipy pre vás

Miroslava Miková | 10. júl 2016
Buďte šťastní! 3 najdôležitejšie tipy pre vás

Náš život je ako miska váh. Raz sme hore a potom zasa dolu. O šťastí a o tom, ako byť šťastným človekom existujú desiatky, ba stovky návodov a príručiek.

66I vy možno patríte k tým, ktorí s dychtivosťou siahnu po týchto receptoch na šťastie. Takí sme my, ľudia.

50 dôvodov, prečo byť v tehotenstve šťastná

Žite pre prítomnosť, nevracajte sa do minulosti a neriešte budúcnosť

Vždy, keď vám napadnú myšlienky typu, čo ste mohli v minulosti urobiť a neurobili ste to, alebo mohli urobiť inak, zastavte svoje myšlienky. Sme ľudia, máme právo na chyby a omyly. Našou jedinou úlohou je poučiť sa z nich a nie sa zbytočne trápiť. Budúcnosť je ďaleko a človek nikdy nevie, čo ho čaká v najbližšej minúte či sekunde. Preto je zbytočne analyzovať situácie, ktoré nastanú alebo môžu nastať o týždeň, mesiac či rok. Jedinou cestou k šťastiu je aktívne prežívanie a preciťovanie prítomnosti. Začnite si užívať rannú šálku kávy, tešiť sa z milého úsmevu svojich detí, jednoducho zo všetkého čo máte. Tešte sa z toho a buďte vďačné, pretože na svete je mnoho ľudí, ktorí nemajú ani trošičku z toho, čo máte vy.

Ako mať doma šťastné dieťa? 5 tipov pre milujúcich rodičov

Nie je možné mať všetko pod kontrolou

Chcete byť dokonalá matka, manželka, zamestnankyňa aj gazdinka. Máte svoje predstavy a sny a robíte všetko preto, aby ste ich dosiahli. Bohužiaľ, v živote to tak nefunguje a platí, že nikto nemá všetko, aj keď niekedy to tak nevyzerá. Jednoducho, musíte sa zmieriť s tým, že nemôžete mať svoj život úplne pod kontrolou. Nikdy nemôže stopercentne fungovať všetko tak, ako by ste chceli. Niekedy si život urobí po svojom. Vy sa tomu úporne bránite a nakoniec sa stane aj tak to, čo sa má stať a  vy napriek všemožnému úsiliu tomu nezabránite.

Podstata tohto pravidla spočíva v tom, že často sa stáva, že sa musíte nechať unášať životom a prijať realitu takú, aká je a zbytočne neplytvať silami na to, čo aj tak nie je vo vašej moci. Život často zamieša karty a vy až s odstupom času pochopíte, že to čo sa stalo bolo pre vás v konečnom dôsledku dobré alebo vás to niečo potrebné naučilo.

Viete ako relaxovať tak, aby si vaše telo naozaj oddýchlo?

Prílišné premýšľanie škodí

Určite sa vám stalo, že vám z ničoho nič napadla nevinná myšlienka a vy resp. vaša myseľ behom pár minút z tejto myšlienky vytvorila hororový scenár. Manžel alebo priateľ ma veľa starostí, je zamračený a nevľúdny. K tomu pridáte fakt, že veľa času trávi v práci a nechce s vami komunikovať. Ešte zopár drobností a výsledok vašej dedukcie je na svete. Prídete na to, že vás neľúbi alebo dokonca má milenku. Pritom realita nasvedčuje tomu, že by vás nedal za nič na svete, len má jednoducho zlé dni. V týchto chvíľach treba použiť zdravý rozum a svoje myšlienky zastaviť alebo presmerovať na niečo iné a hlavne užitočné. Inak ublížite nielen sama sebe, ale aj vášmu okoliu. Môže dôjsť k zbytočným hádkam alebo napätiu a bohužiaľ, bude to vaša chyba, lebo „robíte z komára somára“.

Nepodceňujte silu podvedomia a pozitívneho myslenia

Vedomá autosugescia nie je výmysel, ale naozaj funguje. Predneste svoj sen alebo predstavu svojmu podvedomiu a sen sa môže stať skutočnosťou. Skúste svoje nevedomé ja presvedčiť, že ste zdravá a šťastná a naozaj sa takou stanete. Napríklad si predstavte seba samú ako usmiatu a vyrovnanú ženu. Po vašom boku stojí úžasný manžel a detičky. Bývate v malom domčeku so záhradkou atď. Snívajte svoj vlastný sen. Na druhej strane chcem pripomenúť, že samotná autosugescia nestačí, samozrejme treba vyvinúť potrebné úsilie na dosiahnutie svojich cieľov. Veď v tomto svete nič nie je zadarmo. Ak vás trápi strach z nejakej udalosti, skúšky či situácie predstavujte si, ako všetko zvládnete od začiatku až po úspešný koniec.

Na záver snáď len toľko, úsmev, milé slovo či dobrý skutok nepoteší len druhých, ale hlavne vás. Ak sa vám to vráti v zlom, nič to. Nenávisť, zatrpknutosť či ohováranie neublížia nikomu viac, ako vám samotnej. Preto odpúšťajte! Je svätou pravdou, že každému sa skôr či neskôr všetko dobré aj zlé, čo vykonal vo svojom živote vráti aj s úrokmi.

7 rád pre vás:

Neprehliadnite:

Joga pre deti -pomáha riešiť alergiu, hyperaktivitu aj agresiu
Aromatický kúpeľ – očisťuje a ošetruje
Baby blues alebo popôrodná depresia

Naštartujte svoje telo aj myseľ krátkym cvičením jógy, nachystaným špeciálne na ráno:

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: