Ženu definuje jej srdce

Redakcia | 8. marec 2023
Ženu definuje jej srdce

Poznáte ženu, ktorú keď vstúpi do miestnosti, celú ju naplní? Nie tým, ako vyzerá, alebo čo dokázala. Tým, aká je.

Chcete sa ňou inšpirovať? Tu je základných osem čŕt, ktoré robia ženu výnimočnou. 

1. Je sama sebe najlepšou kamarátkou

Nie narcistickým, ale zdravo sebavedomým spôsobom. Najdôležitejší vzťah v jej živote je vzťah, ktorý má sama so sebou. Pretože nech sa stane čokoľvek, vždy bude sama so sebou. Žena, ktorá miluje samú seba sa v skutočnosti zameriava na seba oveľa menej ako žena, ktorá si túto lásku ešte nevyvinula. Svoju energiu nemíňa premýšľaním o tom, či pôsobí trápne a tak ju sústreďuje na lásku k ľuďom okolo seba.

2. Oceňuje iné ženy

Je to vlastnosť, ktorá z nej  robí dobrú kamarátku a kvalitného človeka. Nepremýšľa o tom, prečo sa iným darí a jej nie, ale ocení dobré veci, ktoré sa dejú iným. Zdieľa ich radosť a úspech, lebo ich veľkosťou ona sama nie je menšia. Inšpiruje sa nimi.  

Mamy, pestujte seba – súcit
Prečítajte si tiež:

Mamy, pestujte seba – súcit

3. Miluje ľudí takých, akí sú TERAZ

Láska nemá žiadne podmienky. Nie je nevyhnutne slepá voči chybám charakteru, ale nedovolí, aby ju to zastavilo v tom, aby niekomu prejavila lásku.

4. Posúva ľudí okolo seba ďalej, ako sú 

Bude tlačiť na tých, ktorých miluje, aby boli o niečo lepší, pretože vidí ich úžasný potenciál.

5. Nikdy sa neprestane učiť

Vedomosti sú oveľa viac ako len formálne vzdelanie. Ťažké časy považuje za príležitosť učiť sa. 

6. Odpúšťa sama sebe

Nie je dokonalá. Pošmykne sa. Má zlé dni. Príležitostne povie zraňujúce veci. Zabudne na narodeniny. Môže stratiť nervy. A keď sa tieto veci stanú, rozhodne sa nabudúce to  urobiť lepšie a odpustí si, pretože je predsa len človek.

7. Hovorí ďakujem

Vie, že ďakovať za to dobré znamená privolať ho ešte viac. 

8. Má nadhľad 

Akokoľvek zlé sa veci zdajú z perspektívy jedného dňa, bude to naozaj také zlé, keď sa na to pozriete o 30 rokov? Niektoré bolesti zostanú, niektoré nie. Žena vie, kedy smútiť, kedy to nechať tak a kedy s nádejou napredovať.

Každá žena má v sebe semienko tejto veľkosti. Kvalitnú ženu nedefinuje jej sociálne postavenie, rasa, peniaze či národnosť. Je definovaná srdcom a to je niečo, na čom môžeme všetky pracovať.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: