Tvoje dieťa je šanca pre teba, MAMA

Marika Koscelníková | 23. január 2019
Tvoje dieťa je šanca pre teba, MAMA

Máš dieťa. Jeho rúčky ťa držia a už sa nepustia. Už navždy bude s tebou. Je tak krehké a závislé. Je tak malé a bezmocné. Teraz je tá chvíľa, kedy by si mala pochopiť, že tvoje dieťa je šanca pre teba.

Tvoje dieťa. Je na svete

Možno v návale bezsenných nocí a denných starostí zabúdaš na ten nádherný pocit, keď si ho uvidela prvýkrát. Možno sa ti zdá, že tvoje dieťa nemá pochopenie pre to, že potrebuješ v noci spať a robiť všetky ostatné veci, ktoré potrebuješ. Možno nie je celkom podľa tvojich predstáv a stále viac zabúdaš, na ten pocit, ktorý ťa zaplavil, keď si ho prvykrát držala v náručí.

Tvoje dieťa je šanca pre teba

Naše dieťa je na začiatku. Zatiaľ len pozoruje a dôveruje nám. Zatiaľ urobilo len jedno veľké rozhodnutie: žiť s nami. Mnohí z nás majú obavy, či vychovávame "správne". Neexistuje správne, alebo nesprávne. Vaše dieťa budete vychovávať tak, ako žijete. To, či žijete dobre, poznáte na živote vášho dieťaťa. Na jeho rozhodnutiach. 

Cítime veľkú zodpovednosť. Je to veľká skúška nás samých 

Je to poctivá hra. Je to výpravný veľkofilm o vašom živote, postojoch, o vašej hodnote, vzťahoch, o vašej láske, nenaplnených snoch, aj o vašom hneve, neúcte, o vás samých...

Hrajte poctivo. Nič iné vám nezostáva. Nakoniec sa prostredníctvom dieťaťa dozviete o sebe všetko. Aj to, o čom ste možno netušili, na čo ste zabudli, čo ste nechceli vidieť.

Tvoje dieťa je šanca pre teba! Šanca posunúť sa v živote ďalej. Je dokonalým zrkadlom tvojho života a  vzťahov. Nemanipuluj svoje dieťa, ani sa ním nenechaj riadiť. Už nikdy v živote ťa nebude mať nikto tak rád a tak ti dôverovať. Už nikdy nikto o tebe nebude toľko vedieť a tak ťa poznať, ako tvoje dieťa. 

Tvoje dieťa, je šanca pre teba...

Zdroj: Z knihy Zdeňky Jordánovej: Tvoje díťe jako šance pro tebe

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: