Žena doma: Ovoniavam ti vlásky, keď spíš

Mary K. | 7. august 2017
Žena doma: Ovoniavam ti vlásky, keď spíš

Náročné, nebezpečné či nevhodné? Moja malá dcérka spí pri mne v posteli. Aj po tom najnáročnejšom dni sa k sebe v noci pritúlime. Ovoniavam ti vlásky...

Keď ťa uspávam

Najprv bozk na čelo, potom na noštek. Vieš, že ideme spať a trochu sa aj tešíš. Viem to, lebo mi hladkáš ruku, keď si na prsníku. Uspávam ťa tak od tvojho narodenia. Si mi najbližšie, ako len môžeš. Vlásky máš jemné ako srsť malého zajačika. Také páperie, šteklí ma v nose, keď sa k tebe pritúlim. Voňajú mi krémom, ktorým som ťa natrela. Iste si si ho prstami rozotrela po hlávke. 

Môže vás zaujímať: 11 výhod spoločného spánku

Keď si chorá

Chúliš sa ku mne maličká, spotená od horúčky. Dýchaš ťažko a nahlas. Bojím sa, ako z teba sála teplo a hladkám ti pršteky na rukách. Vlásky máš zlepené potom a ja ti ich bozkávam. Veľmi jemne, aby som ťa nezobudila. Teplomer pípa každú hodinu a ja čakám na svitanie. Ráno sa veci nezdajú byť také ťažké.

 Čo robiť keď má dieťa horúčku?

Keď nespíš

Sú noci, keď ťa zobudia zlé sny, ťažká večera ti nedá spať, alebo sa len necítiš v spánku bezpečne. Sedím s tebou na posteli a dívame sa na mesiac. Všade je neskutočné ticho. Všetci spia, len my dve sa k sebe túlime a pozeráme cez okno do tmy. Tešíš sa, že som tam s tebou. Že ťa nenechám s tvojim strachom samú. Nepovieš mi to síce, ale tvoja hlávka na mojom ramene mi to hovorí. Vlásky ti voňajú šampónom z večerného kúpania. Chcem si zapamätať to ticho a intimitu.

Žena doma: O makovom odvare

Keď spinkáš tak tvrdo, že sa ani nepohneš

Vtedy tíšim svoj dych, aby som počula ten tvoj. Pre istotu. Posvietim si mobilom, aby som videla, ako sa ti dvíha bruško nádychom. Si krásna. Prajem si, aby si mala veľa takýchto nocí,  ktoré ti prinesú oddych a pokoj. Vlásky máš spotené tvrdým spánkom. Milujem tú vôňu.

Viem, že príde ten deň, keď nebudeš pri mne. Bude ti pohodlnejšie vo svojej posteli, neskôr vo svojom byte, vlastnom živote. Nebudeš mi už nikdy tak blízko, ako si teraz.

Prečítajte si aj:

Žena doma: Prvú som nosila, druhú vozím
Žena doma: Všetko ide do mlieka
Vlásky malej krásky

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: